Ο Νίκος Διαμαντής είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ο Νίκος Διαμαντής είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Ο Νίκος Διαμαντής

Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής επιστρέφει στο τιμόνι του ιστορικού Δημοτικού θεάτρου Πειραιά.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής επιστρέφει στο τιμόνι του ιστορικού θεάτρου, μετά την πετυχημένη πενταετή θητεία του την περίοδο 2015-2020 ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και έχοντας ταυτίσει το όνομά του με την αναγέννηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και με την παρουσίαση σπουδαίων και επιτυχημένων παραστάσεων.

Ο Νίκος Διαμαντής διαδέχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Λευτέρη Γιοβανίδη, που πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με σημαντικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς θεατρικής σκηνής, έως και την Άνοιξη του 2024.

Ποιος είναι ο Νίκος Διαμαντής

Ο Νίκος Διαμαντής γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε θέατρο στη Θεσσαλονίκη, στην Επιθεώρηση Δραματικής Τέχνης, και Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1985 ίδρυσε το Θέατρο Σημείο, όπου πρόσφατα παρουσίασε το έργο “Χιροσίμα, αγάπη μου”, βασισμένο στο σενάριο της Μαργκερίτ Ντυράς και την κορυφαία ταινία του Αλαίν Ρεναί, σε μια μια πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του σε θεατρική σκηνή.

Έχει σκηνοθετήσει περίπου 100 θεατρικά έργα σε θέατρο, όπερα, ραδιόφωνο, τηλεόραση και έχει παρουσιάσει Έλληνες και ξένους σύγχρονους συγγραφείς, πολλούς για πρώτη φορά στην Ελλάδα (Χάινερ Μύλλερ, Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, Πετρουσέφσκαγια). Ανάμεσα σε άλλα, έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου, αρχαία τραγωδία, όπερα για την Εθνική Λυρική Σκηνή, θέατρο για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ, έχει διδάξει υποκριτική και σκηνοθεσία σε πολυάριθμα σεμινάρια και το Πανεπιστήμιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του ΥΠΠΟ.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Γιοβανίδη

Ο Λευτέρης Γιοβανίδης [email protected]

Μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, ο Λευτέρης Γιοβανίδης έκανε λόγο για ένα “μαγικό ταξίδι” με συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή, Νίκο Διαμαντή.

Στην ανάρτηση μεταξύ άλλων ανέφερε: “Μετά από τρία χρόνια σήμερα ολοκληρώνω την εργασία μου στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ήταν ένα μαγικό ταξίδι που έμαθα πολλά, που το ευχαριστήθηκα, που το πάλεψα και σίγουρα με έκανε καλύτερο. Καταφέραμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να κρατήσουμε ενεργό το ΔΘΠ την περίοδο της πανδημίας με διαδικτυακές δράσεις, κατόπιν να προκαλέσουμε μια σειρά συνεργασιών με σημαντικούς καλλιτέχνες, να δημιουργήσουμε το ΠΕΙΡΑΙΑΣ ARTPORT I & II, να αυξήσουμε κατά πολύ τα έσοδα του θεάτρου και τέλος να έχουμε μια νέα σκηνή, την δημιουργία της αγαπημένη μου ΣΚΗΝΗΣ ΩΜΕΓΑ. […] μετά τον ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ του Μολιέρου που ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στις 4 Ιουνίου, ακολουθούν οι παραστάσεις του σημαντικού @euripides_osmosis με τους ΤΙΤΑΝΕΣ 8-9-10 Ιουνίου και φυσικά στην Σκηνή Ωμέγα η παράσταση ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα