Οι Νύχτες Πρεμιέρας συστήνουν το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι Νύχτες Πρεμιέρας συστήνουν το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Οι ωραίες κινηματογραφικές φιλίες συνεχίζονται με τη συνεργασία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" και του 1ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της συνέργειας των δύο Φεστιβάλ, τα παιδιά και οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ξεχωριστή ταινία κατά τη διάρκεια του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών με τίτλο «Η Μιράι του Μέλλοντος», του Μαμόρου Χοσόντα.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 | ΔΑΝΑΟΣ 1 | 17.00

«Η Μιράι του Μέλλοντος» (Mirai of the Future), του Μαμόρου Χοσόντα.

Ιαπωνία 2018, Έγχρωμο, 98′, Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Ο 4χρονος Κουν ζει χαρούμενος μέχρι τη γέννηση της αδερφής του, Μιράι, που μονοπωλεί την προσοχή των γονιών του, προκαλώντας του ζήλεια και θυμό. Μέχρι που τον επισκέπτονται η έφηβη Μιράι από το μέλλον, ένας μυστηριώδης πρίγκιπας, η μητέρα του ως μικρό παιδί και ο παππούς του ως νεαρός. Μια θαυμάσια, συγκινητική ιστορία για την αόρατη κλωστή που ενώνει γενιές και οικογένειες, το νέο anime του Μαμόρου Χοσόντα έγραψε ιστορία στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, που για πρώτη φορά φιλοξένησε παγκόσμια πρεμιέρα ταινίας του είδους. Με οπτική μαεστρία, και μέσα από αφηγηματικές οδούς που θυμίζουν Κάρολο Ντίκενς και Λιούις Κάρολ, ο σκηνοθέτης υμνεί την οικουμενική σημασία των οικογενειακών δεσμών.

Η ειδική προβολή σηματοδοτεί τη γνωριμία του κοινού όλων των ηλικιών με το επερχόμενο 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mamoru Hosoda

ΣΕΝΑΡΙΟ: Mamoru Hosoda

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ryo Horibe

ΜΟΥΣΙΚΗ: Masakatsu Takagi

ΜΟΝΤΑΖ: Shigeru Nishiyama

ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Haru Kuroki, Moka Kamishiraishi, Gen Hoshino, Kôji Yakusho, Yoshiko Miyazaki

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ: goo.gl/mK7yaG

*Την προβολή προλογίζουν οι κυρίες Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ και Αμάντα Λιβανού, Διεθύντριες του 1ου ATHICFF.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHICFF

Με σύνθημα «Κατάλληλο κάτω των 18», ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος αποκτά τη δική του γιορτή στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα τριήμερο γεμάτο κινηματογράφο περιμένει όλη την οικογένεια!

Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εγκαινιάζεται φέτος με σκοπό να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από περισσότερες από 50 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, που θα παρουσιαστούν σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από περισσότερες από 24 χώρες, σε πάνω από 15 διαφορετικές γλώσσες, καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν.

Εργαστήρια κινηματογράφου, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια και συζητήσεις με διεθνείς καλεσμένους συμπληρώνουν το πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό event για όλη την οικογένεια.

Σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεγάλος Χορηγός του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας & του 1ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, είναι η COSMOTE TV.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα