“Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”: Δωρεάν εκδηλώσεις σε Αθήνα και Βόλο

“Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”: Δωρεάν εκδηλώσεις σε Αθήνα και Βόλο
Ακαδημία Πλάτωνος Eurokinissi

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε αρχαιολογικό χώρο, όπου υπάρχει.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, δύο εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους σε Αττική και Μαγνησία.

Αττική

Το απόγευμα στις 19.00 θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο Ακαδημίας Πλάτωνος η παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού στην αγγλική γλώσσα σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου από το Εθνικό Θέατρο.

Ο Βιζυηνός αντλεί αφηγηματικό υλικό από τις προσωπικές και οικογενειακές μνήμες, από τις παραδόσεις και τα βιώματα της λαϊκής ζωής στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το ενισχύει με το στέρεο υπόβαθρο της παιδείας του.

Προκρατήσεις ΕΔΩ

Μαγνησία

Στον Βόλο, στο Αθανασάκειο Μουσείο, στις 20.30, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη παρουσιάζει σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρική Σκηνής το πρόγραμμα «Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», το οποίο είναι αφιερωμένο σε δύο πόλεις που έχουν σημαδέψει ολόκληρο τον ελληνισμό. Η ορχήστρα επί σκηνής με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη εκτελεί τραγούδια από τη Σμύρνη του έρωτα και του πάθους έως την Πειραιώτικη σχολή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις των: Γιοβάν Τσαούς, Κώστα Σκαρβέλη, Δημήτρη Σέμση, Ογδοντάκη (Γιάννη Δραγάτση), Παναγιώτη Τούντα, Πρόδρομου Τσαουσάκη, Βαγγέλη Παπάζογλου κ.ά.

Προκρατήσεις ΕΔΩ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Oι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα