Πότε ξεκινούν οι Ζώνες Επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη – Τι σημαίνει αυτό και πώς πλέον θα κλείνουμε εισιτήριο

Πότε ξεκινούν οι Ζώνες Επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη – Τι σημαίνει αυτό και πώς πλέον θα κλείνουμε εισιτήριο
Τουριστική κίνηση στην Ακρόπολη INTIME NEWS

Τα τελευταία χρόνια παρότι υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο και παρότι για να το εκδώσει κάποιος έπρεπε πρώτα να επιλέξει το χρονικό διάστημα μιας ώρας που επιθυμούσε να επισκεφθεί το μνημείο, στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε καμία εφαρμογή - Τι λέει στο NEWS 24/7 η Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάδειξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) Νικολέττα Βαλάκου.

Επιτέλους, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα Ζωνών Επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη από τον Οργανισμό Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας hhticket.gr, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν την ώρα, που επιθυμούν να επισκεφθούν το μνημείο και να κλείνουν το εισιτήριό τους.

Για το νέο καθεστώς επισκεψιμότητας στην Ακρόπολη, το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάδειξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό μήνυμα τη γνωριμία της Ακρόπολης στο πλαίσιο της βιώσιμης διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάδειξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) Νικολέττα Βαλάκου, μάθαμε πως από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί και το ανώτατο όριο επισκεπτών ανά ώρα. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες που είναι επιβαρυμένες λόγω των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπολοια θα υπάρχει συγκεκριμένη ποσόστωση μεμονωμένων επισκεπτών και γκρουπ. Η ποσόστωση αυτή θα αλλάζει ανάλογα με την ώρα ανάλογα.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να εκδίδουν τα εισιτήριά τους και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας hhticket.gr και μέσω των αυτόματων πωλητών και μέσω των ταμείων. Αυτό σημαίνει πως μπορεί μεν ένας επισκέπτης να εκδώσει το εισιτήριο του με φυσική παρουσία στο ταμείο του αρχαιολογικού χώρου, πρέπει όμως να έχει υπόψη πως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει καλυφθεί η συγκεκριμένη ζώνη ώρας.
Θα ισχύει δηλαδή αυτό που ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Θα πηγαίνει κάποιος στην Ακρόπολη σε κάποια συγκεκριμένη και διαθέσιμη ζώνη επισκεψιμότητας και όχι ακριβώς τη στιγμή που θέλει. Αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα και παρατηρούνταν οι τεράστιες ουρές στον έλεγχο των εισιτηρίων, καθώς
παρότι υπήρχε ηλεκτρονικό εισιτήριο και παρότι για να το εκδώσει κάποιος έπρεπε πρώτα να επιλέξει το χρονικό διάστημα μιας ώρας που επιθυμούσε να επισκεφθεί το μνημείο, στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε καμία εφαρμογή, καθώς δεν εφαρμόζονταν οι ζώνες ωρών και δεν υπάρχει ανώτατο όριο επισκεπτών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα