ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Πανσέληνος πάνω από το Σούνιο

Πανσέληνος Αυγούστου 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι

Μαγεύει η αγουστιάτικη πανσέληνος η οποία έκανε την εμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής (12/08) στον ουρανό της Ελλάδας. Εντυπωσιακές εικόνες από Ακρόπολη, Σούνιο, Ναύπλιο και Μύκονο.

Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Γιορτάστε την στο Μουσείο Ακρόπολης με μία πολεμική... μπάντα

Απολαύστε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με ελληνικά τραγούδια για το φεγγάρι, μουσική κινηματογράφου και γνωστές ξένες μελωδίες από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, στον προαύλιο χώρο του Μουσείο Ακρόπολης.


Η θέα στην Ακρόπολη από το εσωτερικό του Μουσείου

Γενέθλια για το Μουσείο της Ακρόπολης με μειωμένο εισιτήριο και αμφορείς από το Τορόντο

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα γενέθλιά του με μειωμένο εισιτήριο και με μουσικές από το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Μουσείο Ακρόπολης

Υπ. Πολιτισμού: "Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου έχει έλλειμμα ενημέρωσης"

Με ανακοίνωσή το Υπουργείο Πολιτισμού απάντησε στον εκπρόσωπο του Βρετανικού Μουσείου ο οποίος είχε πει ότι δεν προγραμματίζονται συνομιλίες με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη.

ΚΚΕ: Αντιπολεμικό πανό στην Ακρόπολη - "Όχι στις βάσεις του θανάτου"

Με σύνθημα "όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή", μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην Ακρόπολη και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Ελλνοαμερικανική Συμφωνία. Για "οργανωμένη μαζική εισβολή" κάνει λόγο το ΥΠΠΟΑ.

Ακρόπολη

Μακρυγιάννη-Κουκάκι: Νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα ύψη

Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τα ύψη και τους λοιπούς ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης στην περιοχή Μακρυγιάννη-Κουκάκι του Δήμου Αθηναίων

Ακρόπολη

Η αποκατάσταση και ανάδειξη της Ακρόπολης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Με απόφαση του ΥΠΟΙΚ το έργο συνολικού κόστους 10 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης. Στα τέλη του 2025 η ολοκλήρωσή του.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης αποδόθηκε το μαρμάρινο θραύσμα "Fagan" από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα

Μητσοτάκης για "θραύσμα Fagan": Να κινηθούν και άλλα μουσεία στην ίδια κατεύθυνση

Στο Μουσείο της Ακρόπολης αποδόθηκε το μαρμάρινο θραύσμα "Fagan" από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα. "Ανοίγει ο δρόμος ώστε κι' άλλα μουσεία να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Με χρώμα σημειώνεται η θέση στην οποία προσαρμόζεται το πόδι της Θεάς Αρτέμιδας πάνω στο λίθο VI της ανατολικής ζωφόρου

Η Ιταλία επιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα από τη ζωφόρο του Παρθενώνα

Το σικελικό μουσείο Αντονίνο Σαλίνας παρέδωσε στο Μουσείο της Ακρόπολης μαρμάρινο θραύσμα από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα - Προοπτική ο οκταετής δανεισμός του εκθέματος να γίνει μόνιμος.

Μητσοτάκης από Μουσείο Ακρόπολης: "Ηχηρό μήνυμα η επιστροφή 10 θραυσμάτων του Παρθενώνα"

Μητσοτάκης από Μουσείο Ακρόπολης: "Ηχηρό μήνυμα η επιστροφή 10 θραυσμάτων του Παρθενώνα"

Ως ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης χαρακτήρισε την επιστροφή των 10 θραυσμάτων ο πρωθυπουργός.

Σαν σήμερα το 1944: Η απελευθέρωση της Αθήνας και το τέλος της γερμανικής κατοχής

Σαν σήμερα το 1944: Η απελευθέρωση της Αθήνας και το τέλος της γερμανικής κατοχής

Η 12η Οκτωβρίου του 1944, σαν σήμερα πριν από 77 χρόνια, ξημέρωσε, σημαίνοντας την απελευθέρωση της Αθήνας και την αρχή του τέλους της γερμανικής κατοχής. Επίσημη τελετή έπαρσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Μέτρα προστασίας για την EuroMed9 μέχρι την Κυριακή 19/9

"Φρούριο" η Αθήνα για την EuroMed9: Ρυθμίσεις κυκλοφορίας, απαγόρευση συναθροίσεων και κλειστή Ακρόπολη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις συναθροίσεων ισχύουν στην Αθήνα, λόγω της Συνόδου EuroMed9. Πώς κινούνται μετρό και προαστιακό. Αναλυτικές πληροφορίες.

Η Αθήνα "φλέγεται": Το ωραιότερο μνημείο του κόσμου παραδομένο στον καύσωνα

Η Αθήνα "φλέγεται": Το ωραιότερο μνημείο του κόσμου παραδομένο στον καύσωνα

Η Ακρόπολη των Αθηνών δοκιμάζει τις αντοχές της, ενώ βρίσκεται έρμαιο της κλιματικής κρίσης. Παρόλο που πρόκειται για ένα μνημείο 2.500 χρόνων, το θερμικό του αποτύπωμα είναι ίσως το καλύτερο σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. 

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μητσοτάκης: "Η Ακρόπολη είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους"

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της παραολυμπιακής ομάδας στην Ακρόπολη δημοσίευσε ο πρωθυπουργός. "Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι προσβάσιμο σε όλους", τονίζει στην ανάρτησή του.

Έργα στην οδό Ε-65

Ταμείο Ανάκαμψης: Στα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν για υλοποίηση το βόρειο τμήμα του Ε65

Ξεκινούν τα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δις ευρώ. Μεταξύ αυτών και το έργο κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία.

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΣτΕ: Μη νόμιμο το σχέδιο για τα ύψη των κτιρίων σε Μακρυγιάννη - Βεϊκου - Κουκάκι - Φιλοπάππου

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Διατάγματος, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη των κτιρίων αυξάνονται αδικαιολόγητα, μη συμβάλλοντας στη δυνατότητα θέασης της Ακρόπολης.

Έργα ανάπλασης των τσιμεντένιων διαδρομών για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικές δυσκολίες στο μνημείο του Παρθενώνα στην Ακρόπολη

Πάλι τα ΑμεΑ επικαλέστηκε η Υπουργός Πολιτισμού για την Ακρόπολη

Η χρησιμοποίηση των ανάπηρων συμπολιτών μας από την υπουργό Πολιτισμού, Κ. Μενδώνη ως επιχείρημα παντός καιρού και η εσωτερικής κατανάλωσης επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Δέκα επιπλέον χώρους ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior, χωρίς έγκριση του ΚΑΣ

Βιντεοσκοπήσεις έγιναν ή θα γίνουν με την απευθείας αδειοδότηση του ΥΠΠΟ και σε Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών, Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Ακρόπολη διεκδικεί τη θέση που της έδωσαν

Η Ακρόπολη διεκδικεί τη θέση που της έδωσαν

Για "προσέγγιση εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, την απομόνωση και τη μιζέρια" κατηγόρησε η Υπουργός Πολιτισμού τον Κώστα Ζουράρι με αφορμή την παραχώρηση του μνημείου στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις, αντιτάσσοντας μία σύγχρονη Ελλάδα "χωρίς συμπλέγματα και εκπτώσεις". Είναι όμως έτσι;

Η Λίνα Μενδώνη στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Μενδώνη: Τι απαντά για την φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη

Η υπουργός Πολιτισμού απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνο Ζουράρι σχετικά με το "πράσινο φως" για τις επιδείξεις μοδας στην Ακρόπολή, περιγράφωντας αναλυτικά τους χώρους που θα διεξαχθούν.

Νίκος Σταμπολίδης

ΥΠΠΟΑ: Πρώτος γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης ο καθηγητής Ν. Σταμπολίδης

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για την ολοκλήρωση του Διεθνούς Διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσεως του πρώτου Γενικού Διευθυντού του Μουσείου Ακροπόλεως.