ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Η Αθήνα "φλέγεται": Το ωραιότερο μνημείο του κόσμου παραδομένο στον καύσωνα

Η Αθήνα "φλέγεται": Το ωραιότερο μνημείο του κόσμου παραδομένο στον καύσωνα

Η Ακρόπολη των Αθηνών δοκιμάζει τις αντοχές της, ενώ βρίσκεται έρμαιο της κλιματικής κρίσης. Παρόλο που πρόκειται για ένα μνημείο 2.500 χρόνων, το θερμικό του αποτύπωμα είναι ίσως το καλύτερο σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. 

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

Μητσοτάκης: "Η Ακρόπολη είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους"

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της παραολυμπιακής ομάδας στην Ακρόπολη δημοσίευσε ο πρωθυπουργός. "Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του κόσμου είναι προσβάσιμο σε όλους", τονίζει στην ανάρτησή του.

Έργα στην οδό Ε-65

Ταμείο Ανάκαμψης: Στα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν για υλοποίηση το βόρειο τμήμα του Ε65

Ξεκινούν τα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δις ευρώ. Μεταξύ αυτών και το έργο κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία.

Το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας

ΣτΕ: Μη νόμιμο το σχέδιο για τα ύψη των κτιρίων σε Μακρυγιάννη - Βεϊκου - Κουκάκι - Φιλοπάππου

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμο στο σύνολό του το επίμαχο σχέδιο Διατάγματος, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη των κτιρίων αυξάνονται αδικαιολόγητα, μη συμβάλλοντας στη δυνατότητα θέασης της Ακρόπολης.

Έργα ανάπλασης των τσιμεντένιων διαδρομών για ΑΜΕΑ και άτομα με κινητικές δυσκολίες στο μνημείο του Παρθενώνα στην Ακρόπολη

Πάλι τα ΑμεΑ επικαλέστηκε η Υπουργός Πολιτισμού για την Ακρόπολη

Η χρησιμοποίηση των ανάπηρων συμπολιτών μας από την υπουργό Πολιτισμού, Κ. Μενδώνη ως επιχείρημα παντός καιρού και η εσωτερικής κατανάλωσης επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.

Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών

Δέκα επιπλέον χώρους ζήτησε και πήρε ο Οίκος Dior, χωρίς έγκριση του ΚΑΣ

Βιντεοσκοπήσεις έγιναν ή θα γίνουν με την απευθείας αδειοδότηση του ΥΠΠΟ και σε Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, Ανάκτορο της Κνωσού και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο της Θήρας και Ακρωτήρι της Σαντορίνης, Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών και Μουσείο Δελφών, Πλατεία Μοναστηρακίου και Flea Market και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η Ακρόπολη διεκδικεί τη θέση που της έδωσαν

Η Ακρόπολη διεκδικεί τη θέση που της έδωσαν

Για "προσέγγιση εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία, την απομόνωση και τη μιζέρια" κατηγόρησε η Υπουργός Πολιτισμού τον Κώστα Ζουράρι με αφορμή την παραχώρηση του μνημείου στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις, αντιτάσσοντας μία σύγχρονη Ελλάδα "χωρίς συμπλέγματα και εκπτώσεις". Είναι όμως έτσι;

Η Λίνα Μενδώνη στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021.

Μενδώνη: Τι απαντά για την φωτογράφηση Dior στην Ακρόπολη

Η υπουργός Πολιτισμού απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κωνσταντίνο Ζουράρι σχετικά με το "πράσινο φως" για τις επιδείξεις μοδας στην Ακρόπολή, περιγράφωντας αναλυτικά τους χώρους που θα διεξαχθούν.

Νίκος Σταμπολίδης

ΥΠΠΟΑ: Πρώτος γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης ο καθηγητής Ν. Σταμπολίδης

Ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ για την ολοκλήρωση του Διεθνούς Διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσεως του πρώτου Γενικού Διευθυντού του Μουσείου Ακροπόλεως.

Η Ακρόπολη Αθηνών

Ακρόπολη: Gucci-Dior σημειώσατε 2!

Συγκρίναμε τα δύο αιτήματα των διάσημων οίκων μόδας για παραχώρηση της Ακρόπολης, το 2017 και το 2021, το σκεπτικό τους, τις προσφορές τους, τα σχέδιά τους, αλλά και τις αποφάσεις του ΚΑΣ και το σκεπτικό των μελών του.

Παρθενώνας.

ΚΑΣ: "Ναι" στον οίκο Christian Dior για φωτογράφιση στην Ακρόπολη

Ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους. Μεταξύ αυτών η Ακρόπολη και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Τουρίστες στην Ακρόπολη

Η Ακρόπολη δεν ανήκει σε κανέναν

Η Κυβέρνηση όμως αντιμετωπίζει τις επιστημονικές ενστάσεις ή τις διαμαρτυρίες που αφορούν στις εργασίες στο εμβληματικό μνημείο της χώρας με ιδιοκτησιακούς όρους και με όρους πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Πέντε Πολιτιστικές Διαδρομές που οδήγησαν στην… Ακρόπολη

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού τη Δευτέρα για να παρουσιάσει αναλυτικά πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης επισκιάστηκε από ερωτήσεις που αφορούσαν στο εμβληματικό μνημείο της χώρας.

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολη αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, 9 Μαΐου 2021

Ημέρα της Ευρώπης: Έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη, παρουσία της ΠτΔ

Παρουσία της Κ. Σακελλαροπούλου και του Μ. Σχοινά η ταυτόχρονη έπαρση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής σημαίας στην Ακρόπολη, με αφορμή τη σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης».

Το ΥΠΠΟ απάντησε στο δημοσίευμα της Liberation για την Ακρόπολη

Το ΥΠΠΟ απάντησε στο δημοσίευμα της Liberation για την Ακρόπολη

Σε πολυσέλιδη επιστολή προς την γαλλική εφημερίδα, το υπουργείο Πολιτισμού επεσήμανε ένα προς ένα τα "ανακριβή" - όπως τα χαρακτηρίζει - στοιχεία του άρθρου που δημοσίευσε πρόσφατα για την Ακρόπολη.

Η Ακρόπολη Αθηνών

Η "Liberation" γράφει για "το κάπως μεγαλομανιακό έργο" στην Ακρόπολη

Μεταφράσαμε όλο το δημοσίευμα της γνωστής και έγκυρης γαλλικής εφημερίδας που υπό τον όχι και.. τόσο κολακευτικό τίτλο "Ακρόπολη, ομορφιά "τσιμενταρισμένη" και παραμορφωμένη" περιγράφει τις παρεμβάσεις.

Στιγμιότυπο από την Ακρόπολη, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Μενδώνη: Τι απαντά για το ατύχημα αναπήρου στην Ακρόπολη

Η κ. Μενδώνη απαντά αναφορικά με το ατύχημα αναπήρου στην Ακρόπολη πως η κ. Αναγνωστοπούλου δεν «έχει υπόψη της τα πραγματικά δεδομένα» ενώ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται αντιπολιτευτικά το συγκεκριμένο ατύχημα.

Στιγμιότυπο από την Ακρόπολη, την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Περιστατικό με τραυματισμό αναπήρου στην Ακρόπολη

Η πολυδιαφημισμένη "προσβασιμότητα της Ακρόπολης" στοίχισε σε ανάπηρο συμπολίτη μας σοβαρό τραυματισμό. Ο Σ.Τ. επισκέφτηκε τον Ιερό Βράχο την Κυριακή έχοντας μάλιστα και συνοδό, αλλά κατέληξε με ράμματα στο νοσοκομείο. Για "εργαλειοποίηση των αναγκών των ανάπηρων ατόμων" έκανε λόγο το Τμήμα Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι τρέχει με την Ακρόπολη; - Το χρονικό των παρεμβάσεων

Τι τρέχει με την Ακρόπολη; - Το χρονικό των παρεμβάσεων

Kάναμε ένα χρονικό των αποφάσεων, χειρισμών, αλλαγών διατύπωσης, επιστημονικών διαφωνιών, σοσιαλμηντιακών ξεσηκωμών, αβλεψιών και αμφιλεγόμενων επικοινωνιακών χειρισμών, στο φόντο του πιο εμβληματικού μνημείου της χώρας, στους 21 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Τουρίστες στην Ακρόπολη

Διασφαλίζονται η Ακρόπολη και η Αρχαία Αγορά των Αθηνών από τα όμβρια ύδατα

Για πρώτη φορά κατασκευάστηκε φρεάτιο απορροής στην ανατολική πλευρά του Παρθενώνα, μεταξύ του μνημείου και του παλαιού μουσείου και αυλάκι αποστράγγισης και απορροής στην νοτιοανατολική πλευρά.