Πρωτοβουλία για οριστική λύση στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων

Πρωτοβουλία για οριστική λύση στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων
Μικρόφωνο σε στούντιο ηχογράφησης THANANIT

Κάλεσμα για διάλογο και συνεργασία με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο ως προς τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων απευθύνουν η διοίκηση της IP HUB και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης με επιστολή τους σε ΕΥΕΔ και ΕΔΕΜ

Επιστολή στην ΕΥΕΔ και στην ΕΔΕΜ απέστειλε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης και  η διοίκηση της IP HUB, της αδειοδοτημένης ανεξάρτητης οντότητας διαχείρισης από το ΥΠΠΟ, με την οποία καλεί τη διοίκηση των φορέων σε διάλογο και συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στην επιστολή η εταιρεία δήλωσε την πρόθεση να συμβάλλει, τόσο με την τεχνογνωσία όσο και με πόρους, στην εκπόνηση του πλάνου της ΕΔΕΜ ώστε να καταστεί βιώσιμο διευκολύνοντας τη διαδικασία αδειοδότησής της.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται  σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος  που υπάρχει στον χώρο και των εγγενών αδυναμιών που παρουσιάστηκαν σε αξιόλογες προσπάθειες, που αντιμετώπισαν όμως τα προβλήματα που απαντώνται συχνά σε συνεταιριστικές πρωτοβουλίες.

Στην επιστολή της  η IP  Hub «καλεί τους ενδιαφερόμενους σε ένα γόνιμο διάλογο, ώστε να επέλθει η κανονικότητα στον χώρο με άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων, διαφάνεια στη διανομή και κυρίως αίσθημα συλλογικής ευθύνης για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πολιτισμού μας, διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.

Η πρόταση της IP Hub δεν αποκλείει και την συμπερίληψη και άλλων φορέων στο μέλλον.

Ολόκληρη η επιστολή

ΥΠΟΨΗ: Α) Προσωρινού Διαχειριστή κ. Θεόδωρου Κωνσταντακόπουλου

                 & Μέλη Εποπτικού Συμβουλίου ΕYΕΔ

                 Β) Μέλη Δ.Σ. ΕΔΕΜ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Α) Υπουργό Πολιτισμού & Aθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

                             Β) Oργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

                       

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2020

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σάς καλούμε από κοινού με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη σε συνάντηση εργασίας με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ των μερών.

Αποτελεί κοινό τόπο η προσπάθεια να επέλθει η κανονικότητα στον χώρο με άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων, διαφάνεια στη διανομή και κυρίως αίσθημα συλλογικής ευθύνης για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πολιτισμού μας, διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των  Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.

Στην προσπάθειά σας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνδράμουμε τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης του πλάνου σας, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Νανόπουλος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα