ΣΕΗ για ρύθμιση: Δεν καταργεί, ούτε τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα

ΣΕΗ για ρύθμιση: Δεν καταργεί, ούτε τροποποιεί το Προεδρικό Διάταγμα
Διαμαρτυρία σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου SOOC

Το ΣΕΗ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τρίτη, στο θέατρο Ακροπόλ, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της κυβέρνησης, για την οποία ο γ.γ. του Σωματείου αναφέρει ότι δεν είναι αυτή που ζητούσαν οι καλλιτέχνες.

“Δεν καταργεί το προεδρικό διάταγμα ή το τροποποιεί όπως εμείς ζητούσαμε η εν λόγω ρύθμιση” αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Άρης Λάσκος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού που αναφέρεται σε νέα μισθολογική κλίμακα.

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει στην ΕΡΤ –εν αναμονή της γενικής συνέλευσης του ΣΕΗ την προσεχή Τρίτη (21/2)- “οι πρώτες αντιδράσεις που θα γίνονται όλο και πιο εμπεριστατωμένες σταδιακά -καθώς τη μελετάμε αναλυτικά με νομικούς και με ανθρώπους που δουλεύουν ήδη στο δημόσιο- είναι καταρχάς ότι μιλάμε για μια νομοθετική διαδικασία που είναι κοινή υπουργική απόφαση και όχι νομοθετική ρύθμιση, που σημαίνει ότι αφενός προσβάλλεται πολύ εύκολα στο Συμβούλιο της Επικράτειας και κυρίως ότι είναι υποδεέστερη ενός προεδρικού διατάγματος”.

Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν καταργεί το προεδρικό διάταγμα ή το τροποποιεί όπως εμείς ζητούσαμε και στο ουσιαστικό κομμάτι σε αυτά που ορίζει, ενώ εξασφαλίζει μεν μια μισθολογική αναβάθμιση εξισώνοντας τις αμοιβές μας με αυτές της τεχνολογικής εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή όμως δίνει αυτή την αναβάθμιση, ανεξαρτήτως του διπλώματος.

“Στο επίδικο -των κινητοποιήσεων εδώ και δυο μήνες που κάνουμε- τι είναι αυτά τα διπλώματα, και στο αίτημα μας να αναγνωριστούν επαγγελματικά τα διπλώματα μας των ανώτερων σχολών, των καλλιτεχνικών θεάτρων, χορού, κινηματογράφου, δεν απαντάει, καθώς η μισθολογική αυτή αναβάθμιση γίνεται οριζόντια σε όσους κάνουν καλλιτεχνικό έργο στο δημόσιο, και όχι σε όσους μετέχουν της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης” πρόσθεσε ο γ.γ. του ΣΕΗ.

Ανακάλυψε την απαράμιλλη γεύση του. Ένας πραγματικά αυθεντικός ιταλικός espresso. O espresso που θα επιλέξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα