Σμαραγδής: 'Θέλουν να μην ξαναγίνει έργο που προβάλλει το ελληνικό αίσθημα'

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Καζαντζάκης" μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τους κριτικούς κινηματογράφου και τις αγωγές που ετοιμάζει εναντίον μερικών εξ αυτών

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για τις “συκοφαντικές”, όπως τις χαρακτήρισε, κριτικές που έχουν δημοσιευτεί για την ταινία του “Καζατζάκης.

Τόνισε πως τη συκοφαντία δεν την αποδέχεται κανείς και στόχος των “συκοφαντών” είναι να μην ξαναγίνει έργο με ελληνοκεντρικό περιεχόμενο, που να προβάλλει το ελληνικό αίσθημα. Επεσήμανε, μάλιστα, πως ελληνικού αισθήματος ταινίες στην Ελλάδα κάνει μόνο εκείνος!

Κατηγόρησε, παράλληλα, την Έλενα Ακρίτα πως τόσο εκείνη όσο και τα τρία τέταρτα όσων γράφουν στα social media για την ταινία, δεν την έχουν δει και έφερε ως παράδειγμα θετικής κριτικής αυτή του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Σμαραγδή, μία εβδομάδα μετά την προβολή της ταινίας στη Ν. Υόρκη έγραψε “η avant premiere στη Ν. Υόρκη της ταινίας για τον Καζαντζάκη, είχε πολύ μεγάλη επιτυχία”.

Ξεκαθάρισε τέλος οι αγωγές με τις οποίες απειλεί τους κριτικούς κινηματογράφου που άσκησαν αρνητική κριτική στην ταινία του πως δεν είναι επικοινωνιακό κόλπο και υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι που πήγαν και είδαν την ταινία, ξεπέρασαν το εμπόδιο των “συκοφαντών”. Η ταινία “άφησε στον κόσμο μικρές βόμβες αγάπης” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σμαραγδής απειλεί με μηνύσεις τους κριτικούς κινηματογράφου - Η Ακρίτα απαντά

SHARE:

24Media Network