Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, αφιερωμένη στον Μ. Ελευθερίου στο Ηρώδειο

Ο Μάνος Ελευθερίου
Ο Μάνος Ελευθερίου EUROKINISSI

Το Ραδιόφωνο 24/7 στηρίζοντας τον σκοπό της συναυλίας, θα μεταδώσει απόψε από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα και μέχρι τις έξι το πρωί, 6ωρο αφιέρωμα με τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και ηχητικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα.

Μια πλειάδα μουσικών και τραγουδιστών συμμετέχουν στη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2019, στις 9.00 μμ., τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φεστιβάλ, «η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε στις 23 Ιουλίου. Τις ίδιες μέρες έφυγε απ' τη ζωή ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος μας χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον "Άγιο Φεβρουάριο" του Δήμου Μούτση στα "Λαϊκά" του Μίκη Θεοδωράκη, από τη "Θητεία" του Γιάννη Μαρκόπουλου στο "Κάτω απ' τη μαρκίζα" του Γιάννη Σπανού, από το "Ελεύθεροι κι ωραίοι" του Σταύρου Κουγιουμτζή στον "Άμλετ της σελήνης" του Θάνου Μικρούτσικου και το "Είν' αρρώστια τα τραγούδια" του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής».

ADVERTISING

Στη συναυλία συμμετέχουν αλφαβητικά οι καλλιτέχνες Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Νταλάρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 60 ευρώ (VIP), 45 ευρώ (A' Ζώνη), 35 ευρώ (Β' Ζώνη), 25 ευρώ (Γ' Ζώνη) και 20 ευρώ (άνω διάζωμα) έως 15 ευρώ (φοιτητικά και 65+) και 10 ευρώ (ΑΜΕΑ και άνεργοι). Όπως πληροφορεί το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το σκοπό της συναυλίας αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση, από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από τη Viva.gr.

Στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοίξει η Κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, με σκοπό τη χρηματοδότηση κάθε είδους δράσης για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική και Δυτική Αττική, θα δοθούν τα έσοδα της συναυλίας που οργανώνει, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Φεστιβάλ Αθηνών. Πρόκειται για τη συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο, την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Το Ραδιόφωνο 24/7 στηρίζοντας τον σκοπό της συναυλίας, θα μεταδώσει απόψε από τις δώδεκα τα μεσάνυχτα και μέχρι τις έξι το πρωί, 6ωρο αφιέρωμα με τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και ηχητικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα Την επιλογή των τραγουδιών επιμελήθηκε ο Σώζων Ηρειώτης.

Νταλάρας: "Συναυλία - χρέος" σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας η αυριανή

«Ένα μικρό χρέος σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας» χαρακτήρισε τη μεγάλη αυριανή συναυλία- αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου, που «έφυγε» πρόσφατα, και πραγματοποιείται υπέρ των πυρόπληκτων, ο Γιώργος Νταλάρας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

Χρέος, καθώς, όπως εξήγησε ο δημοφιλής τραγουδιστής στην εκπομπή «Πεζοί στον Αέρα» «την ημέρα της σκληρής πύρινης καταιγίδας που πήρε από κοντά μας τόσες ψυχές έτυχε να φύγει κι ο Μάνος Ελευθερίου. Ήταν ένας άνθρωπος όλων των Ελλήνων, ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του αγαπώντας τον κόσμο. Είχε τη μαγεία στο χέρι και στο μυαλό του και έγραφε απίστευτα πράγματα. Μας άφησε ορφανούς και η ορφάνια είναι εθνική, καθολική!»

Ειδικά για τη συναυλία που ξεκινάει αύριο στο Ηρώδειο στις 9 μ.μ., κι αποτελεί πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών, εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα, που έχει και την επιμέλεια, συστρατεύτηκαν οι Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη, και Λάκης Χαλκιάς.

«Πολύ ορθώς το φεστιβάλ ήθελε να κάνει μια συμβολική προσφορά στους ανθρώπους που επλήγησαν και πέρασε από πάνω τους αυτή η συμφορά» υπογραμμίζει ο Γιώργος Νταλάρας.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού, οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτή αφιλοκερδώς και όλα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου.

Ο Λ. Μαχαιρίτσας: Ο σκοπός είναι σοβαρός

Για τη συναυλία που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στο Ηρώδειο για τη στήριξη των πυρόπληκτων μίλησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

«Ο σκοπός είναι σοβαρός. Υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα, ερμηνεύουμε τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, που τα έγραψε τα τελευταία 40-50 χρόνια, θα έχει κόσμο αύριο στο Ηρώδειο» είπε.

Σχετικά με τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο ίδιος, ο Λ. Μαχαιρίτσας σημείωσε: « Ήταν δύσκολη η επιλογή. Επειδή θα λείπε ο Χρήστος (Θηβαίος) θα πω τον "Άμλετ" και το "Δεν είμαι άλλος". Είναι τουλάχιστον 10 από τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου στα κορυφαία ελληνικά τραγούδια όλων των εποχών, όπως τα "Παραπονεμένα λόγια". Μακάρι να βοηθηθούν οι άνθρωποι από αυτή τη συναυλία» κατέληξε.

Τι είπαν ακόμη στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Μανώλης Λιδάκης και η Φωτεινή Βελεσιώτου:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νταλάρας: "Συναυλία - χρέος" σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας η αυριανή

Ο Λ. Μαχαιρίτσας μιλά για τη συναυλία στο Ηρώδειο: Ο σκοπός είναι σοβαρός

Συναυλία αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους

SHARE:

24Media Network