Τα 4 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Αθήνα

Τα 4 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Αθήνα

Η Αθήνα ως το 2016 θα έχει τέσσερις καλαίσθητους χώρους πολιτισμού, που θα δώσου στην πόλη άλλο αέρα

Μπορεί να γκρινιάζουμε για την μιζέρια που έχει φέρει η κρίση στην Αθήνα. Ομως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά, μια σειρά από νέα έργα θα φέρουν μια πνοή αισιοδοξίας στην πόλη.

Ας ξεκινήσουμε με το τεράστιο σκάμμα στον παλαιό Ιππόδρομο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ένα μικρό αθλητικό κέντρο αλλά το 2015 θα είναι έτοιμη η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή με την υπογραφή του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο.

Το πρόγραμμα της υλοποίησης πάει πολύ καλά διότι χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Νιάρχου. Ο ίδιος φορέας έχει κάνει και μια ειδική μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας στις Τζιτζιφιές και το Δέλτα Φαλήρου με πρόβλεψη να μετακινηθεί η λεωφόρος ταχείας κυκλοφορίας προς την θάλασσα αλλά και να γίνει υπόγεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει πολύ πιο εύκολη η πρόσβαση στο υγρό στοιχείο.

Τα 4 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Αθήνα

Τα έργα για την ολοκλήρωση του Εθνικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και μέσα σε ένα χρόνο, θα κόψουμε την κορδέλα στην Συγγρού. Το μόνο εργοτάξιο που φαίνεται να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα είναι εκείνο της Εθνικής Πινακοθήκης που θα αποκτήσει έναν επιπλέον όροφο και πολλά υπόγεια.

Τα 4 μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την Αθήνα

Η ολοκλήρωση μπορεί να καθυστερήσει από κακό υπολογισμό των υδάτων της κοίτης του Ιλισσού ποταμού. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Αθήνα ως το 2016 θα έχει τέσσερις καλαίσθητους χώρους πολιτισμού, που θα δώσου στην πόλη άλλο αέρα.

SHARE:

24Media Network