Τα τοπία της Αργολίδας στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή από τις 3 Ιουνίου

Τα τοπία της Αργολίδας στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή από τις 3 Ιουνίου

Η εικαστική έκθεση των Άρη Μερτιλή και Κωνσταντίνου Νταούλα με έργα που αποτυπώνουν τα όμορφα τοπία της Αργολίδας ανοίγει τις πόρτες της στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την εικαστική έκθεση των Άρη Μερτίλη και Κωνσταντίνου Νταούλα με τίτλο «ΤΟΠΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ» από τις 3 έως τις 16 Ιουνίου 2015. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:30 στο χώρο του Ιδρύματος στην Κηφισιά. Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί σιωπηρή δημοπρασία.

Οι δύο ζωγράφοι αποφασίζουν μαζί να επιστρέψουν στο ελληνικό τοπίο και στο φως του και να δοκιμάσουν εκ νέου τη σχέση της τέχνης τους με το τοπίο και την ομορφιά του, αξία περιφρονημένη στις μέρες μας. Ως ζωγράφοι απευθύνονται στο βλέμμα, θέλοντας να μας κάνουν κοινωνούς στην αιωνιότητα της παρουσίας του τοπίου και του αδιατάρακτου παρόντος του, αδιάφορου στην επικαιρότητα και τις κοσμικές μας αξίες.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ των σκοπών του φιλανθρωπικού σωματείου ΜDA ΕΛΛΑΣ.

Τα τοπία της Αργολίδας στο ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή από τις 3 Ιουνίου

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Άρης Μερτίλης σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Δ. Μυταρά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στη Χάγη της Ολλανδίας. Έχει εκθέσει ζωγραφική του στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές μεταξύ των οποίων η συλλογή Φέλιου και η συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα.

Ο Κωνσταντίνος Νταούλας σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με καθηγητή τον Δ. Μυταρά, και στην ENSBA (Παρίσι) με καθηγητή τον l. Kremonini ως υπότροφος του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έκανε σπουδές Γλυπτικής με τον καθηγητή Γ. Λάππα και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή του Ε.Μ.Π., όπου είναι υποψήφιος Διδάκτωρ. Έχει εκθέσει ζωγραφική του στην Αθήνα και έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές συλλογές μεταξύ των οποίων η συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της:

Διάρκεια έκθεσης: 3-16 Ιουνίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 11:00-19:00 και Σάββατο 11:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη

SHARE:

24Media Network