TedxAthens: Ένας χρήσιμος οδηγός για να εξερευνήσετε το “Σπουδαίο Άγνωστο”

TedxAthens: Ένας χρήσιμος οδηγός για να εξερευνήσετε το “Σπουδαίο Άγνωστο”
TedxAthens TedxAthens

Ομιλίες, workshops, Q&A sessions και performance με κεντρικό θέμα το "Σπουδαίο Άγνωστο" περιλαμβάνει το 11ο TedxAthens που πραγματοποιείται το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Λίγες ημέρες απομένουν για το TedxAthens 2022, το οποίο επιστρέφει για 11η χρονιά και αυτή τη φορά μας προ(σ)καλεί να γίνουμε ξανά παιδιά, βουτώντας με φόρα στο “The Great Unknown” (“Σπουδαίο Άγνωστο”), το οποίο αποτελεί και το κεντρικό του θέμα για φέτος.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 οι πόρτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγουν ξανά και οι 2+1 σκηνές υποδέχονται δεκάδες ομιλητές, workshops, Q&A sessions και performances, έχοντας όλα κεντρικό άξονα τον κρυφό πρωταγωνιστή της ύπαρξής μας. Το άγνωστο. Το μήλον της Έριδος που άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Άλλοτε ως την υπέρτατη δυνατότητα για δημιουργία και άλλοτε ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για εξέλιξη.

Γιατί σπουδαίο θα αναρωτηθεί κανείς εύλογα.

Το άγνωστο είναι σπουδαίο. Δίνει νόημα στην ανθρώπινη υπόστασή μας. Επαναπροσδιορίζει την ανάγκη μας για ανακάλυψη και γνώση. Ως παιδιά, το αντιμετωπίζουμε με δέος, σαν έναν απέραντο λευκό καμβά, έτοιμος να υποδεχτεί όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και όσα μπορούμε να φανταστούμε, μπορούμε και να πραγματοποιήσουμε.

Η Κεντρική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος), χωρητικότητας 1.400 θεατών, είναι η σκηνή όπου εξαιρετικοί ομιλητές όπως ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα έχουν πραγματοποιήσουν ομιλίες γεμάτες έμπνευση. Αυτή, μαζί με την Εναλλακτική Σκηνή και το LAB, θα αποτελέσουν και φέτος το “σπίτι” του TEDxAthens, όπου συνολικά 20 ομιλητές, κάποιοι από τους οποίους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, έρχονται για να δώσουν το δικό τους φως στο Σπουδαίο Άγνωστο και να ανακαλύψουν μαζί σου νέα ταξίδια προς τη γνώση, ενώ θα πραγματοποιηθούν workshops, Q&A του LAB και παράλληλες δράσεις.

Η Κεντρική Σκηνή του TedxAthens με κεντρικό παρουσιαστή τον αρχαιολόγο Θοδωρή Παπακώστα πρόκειται να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Erica Lust, η οποία θα μάς βάλει στον κόσμο του porn literacy και θα μας εξηγήσει πόσο σημαντική είναι η σωστή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τον drummer και αθλητή Άγγελο Πεντάρη, ο οποίος θα μας παρασύρει με τη δύναμη ψυχής του αφού ‘πάτησε κάτω’ όλες τις απαισιόδοξες προγνώσεις για την υγεία του καθώς τεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία, όμως εμείς τον βλέπουμε να «πετά» στη σκηνή του TEDx Athens.

Η Erica Lust στο TEDxAthens TEDxAthens

Ο Άγγελος Πεντάρης στο TEDxAthens TEDxAthens

Σην Κεντρική Σκηνή θα βρεθεί και η Τζεφ Μοντάνα, συγγραφέας, ηθοποιός και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια κατά της κακοποίησης και υπέρ της αναγνώρισης της μη δυαδικότητας του φύλου.

Η Τζεφ Μοντάνα στο TEDxAthens TEDxAthens


Η αθλήτρια ξιφασκίας Γεωργία Καλτσή, η οποία πριν χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα το οποίο την καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο θα είναι η κενρική παρουσιάστρια στην Εναλλακτική Σκηνή, όπου θα λάβουν χώρα οι ομιλίες του Δρ. Κωνσταντίνου Μαυραντώνη, της Ελένης Ανδρεάδη, ως sustainability specialist και εκπαιδευτικός, η οποία θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για το περιβάλλον στα παιδιά αλλά και της υποψήφιας διδακτόρισσας του Τμήματος Αρχιτεκτoνικής του Πολυτεχνείου Κρήτης η έρευνα της οποίας εστιάζει μεταξύ άλλων στην ανάλυση της οπτικής του φύλου για τον σχεδιασμό των χώρων.

Ο Κωνσταντίνος Μαυραντώνης στο TEDxAthens TEDxAthens


Η Ελένη Ανδρεάδη στο TEDxAthens CHRIS DIMITRIOU


Κλείσε σήμερα τη δική σου θέση και ζήσε την εμπειρία του TEDxAthens

Το φετινό εισιτήριο του TEDxAthens εξασφαλίζει τη συμμετοχή σας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με ευρύ περιεχόμενο και επιτρέπει την παρακολούθηση των ομιλιών στη Κεντρική & Εναλλακτική Σκηνή, την ευκαιρία συμμετοχής σε workshops και Q&A του LAB καθώς και των παράλληλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022.

Επιπλέον με κάθε αγορά εισιτηρίου, σας κάνουμε δώρο μια 2μηνη συνδρομή στο Κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής, με δωρεάν αποστολή στο σπίτι σας (δείτε αναλυτικά τις παροχές κάθε τύπου εισιτηρίου πριν κάνετε την αγορά σας).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα