Θέατρο “Εμπρός”: Προσπάθησαν να το σφραγίσουν ξανά με λαμαρίνες, αλλά χωρίς άδεια

Θέατρο “Εμπρός”: Προσπάθησαν να το σφραγίσουν ξανά με λαμαρίνες, αλλά χωρίς άδεια

Νέα επιχείρηση με στόχο να σφραγιστεί το ιστορικό θέατρο. Μήνυση από την "Ανοιχτή Πόλη" στο συνεργείο, το οποίο δεν είχε άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, όπως διαπίστωσε κλιμάκιο του ΥΠΠΟΑ.

Σε μία ακόμη επιχείρηση με στόχο να σφραγίσει το ιστορικό θέατρο “Εμπρός” προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας συνεργείο στην οδό Ρήγα Παλαμήδη, τοποθετώντας λαμαρίνες στο κτίριο και προκαλώντας νέες οργισμένες αντιδράσεις.

Στο σημείο βρέθηκε και η δημοτική παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”, με τον Νάσο Ηλιόπουλιο να γνωστοποιεί τη νέα απόπειρα των αρχών να κλείσουν το ιστορικό κτίριο.

Μάλιστα, η εν λόγω παράταξη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του συνεργείου προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία, τουλάχιστον προσωρινά, όπως και έγινε.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η αστυνομία έδωσε εντολή στο συγκεκριμένο συνεργείο να προχωρήσει στις εν λόγω εργασίες χωρίς να έχει άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, όπως διαπιστώθηκε από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού που βρέθηκε στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, πλήθος κόσμου είχε βρεθεί στο σημείο προχωρώντας σε επανακατάληψη του ιστορικού θεάτρου. Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, τις τσιμεντωμένες πόρτες του κτιρίου και μπήκαν μέσα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδική Ομάδα ΟΠΚΕ της αστυνομίας προχώρησε στο χτίσιμο των διόδων στο κτίριο, ο οποίος είχε μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο πολιτισμού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα