3 νέοι ηθοποιοί που “έλαμψαν” το 2021 και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

3 νέοι ηθοποιοί που “έλαμψαν” το 2021 και θα μας απασχολήσουν στο μέλλον
Από αριστερα: Φώτης Στρατηγός, Δημήτρης Φιλιππίδης, Νίκος Μάνεσης

Τρεις νέοι ηθοποιοί ξεχώρισαν και έλαμψαν τη φετινή θεατρική σεζόν με τις ερμηνείες τους.

Στην εκπνοή μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, τι πιο ωραίο και ελπιδοφόρο από το να εστιάσουμε στις νέες δυνάμεις του ελληνικού θεάτρου, στους νέους ταλαντούχους ηθοποιούς που ανέβηκαν – κάποιοι και για πρώτη φορά- στο θεατρικό σανίδι και με τις ερμηνείες μαγνήτισαν το βλέμμα μας και μας εξέπληξαν ευχάριστα.

Φώτης Στρατηγός

Ο Φώτης Στρατηγός και η Ειρήνη Μακρή στην παράσταση "Πόσο Κοστίζει να ζεις" Πάτροκλος Σκαφιδάς

“Ρισκάρω, παίρνω νέους ηθοποιούς, αλλά είναι υπό την εποπτεία μου και μπορώ να μειώσω τα ατοπήματα της απειρίας τους” μας είχε πει ο Θωμάς Μοσχόπουλος στη συνέντευξη που μας έδωσε το φθινόπωρο και αυτό το ρίσκο πραγματικά “του βγήκε”. Η επιλογή του 30 χρονου Φώτη Στρατηγού στις δύο παραστάσεις που σκηνοθετεί στο θέατρο Πόρτα ( “Πόσο κοστίζει να ζεις” της Μαρτίνα Μάγιοκ και “Ο γιατρός της τιμής του” του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα) αποδεικνύει πως ακόμη κι ένας “άπειρος” ηθοποιός μπορεί να λάμψει στην πρώτη του επαγγελματική θεατρική εμφάνιση, όταν έχει τη σωστή καθοδήγηση. Στην παράσταση “Πόσο κοστίζει να ζεις”ο νεαρός ηθοποιός στον ρόλο ενός παραπληγικού, υπερόπτη και χειριστικού διδακτορικού φοιτητή δίνει μία ερμηνεία αξιώσεων που αποκαλύπτει την υποκριτική του δυναμική

Σημειώστε πως ο Φώτης Στρατηγός γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1991. Σπούδασε μηχανολογία στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Η συνεργασία του με τον Θωμά Μοσχόπουλο και το θέατρο Πόρτα είναι η πρώτη συμμετοχή του σε επαγγελματικό θίασο.

Δημήτρης Φιλιππίδης

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης στην παράσταση "Συμφορά από το πολύ μυαλό"

24 ετών, με επώνυμο βαριά φορτισμένο, ο Δημήτρης Φιλιππίδης (γιος του Πέτρου Φιλιππίδη) είναι μία από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων “Συμφορά από το πολύ μυαλό”. Άπειρος θεατρικά, στο υποκριτικό του ντεμπούτο επωμίστηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του χειμαρρώδη Αλεξάντρ Αντρέιτς Τσάτσκι και τον έφερε εις πέρας με επιτυχία αποδεικνύοντας πως έχει ταλέντο και μάλιστα μεγάλο. Τα εκφραστικά του μέσα και η κινησιολογία του είναι εξαντλητικά δουλεμένα και αν καταφέρει να τιθασεύσει με τον ίδιο τρόπο την εκρηκτική του προσωπικότητα (τον διακρίνει μία πηγαία ορμητικότητα) ένα είναι το σίγουρο, πως θα έχει λαμπρό μέλλον.

Νίκος Μάνεσης

Ο Νίκος Μάνεσης στη Φαίδρα

Ο Νίκος Μάνεσης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Δήλος και μόλις 24 ετών. Ωστόσο, η υποκριτική του ωριμότητα και ο έλεγχος των εκφραστικών του μέσων πραγματικά εκπλήσσουν. Τον ξεχωρίσαμε στον ρόλο του Ορέστη στις εξαιρετικές “Ευμενίδες” που σκηνοθέτησε η Γεωργία Μαυραγάνη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της γυναικείας Ορέστειας το καλοκαίρι του 2018). Τη φετινή σεζόν ξεχωρίζει στη Φαίδρατην παράσταση με την οποία ο Δημήτρης Καραντζάς εγκαινίασε το θέατρο Προσκήνιο και πραγματικά λάμπει μέσα στο στιβαρό υποκριτικό κουιντέτο της διανομής. Παράλληλα, πρωταγωνιστεί στο 9.25 με τη δημοφιλή ομάδα «κι όμΩς κινείται», που συνδυάζει την ακροβασία με τον σύγχρονο χορό, αλλά και το τσίρκο με την τέχνη του θεάτρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα