Αιμιλιανός Σταματάκης: Ποιος είναι ο ηθοποιός που αντικαθιστά τον Άρη Σερβετάλη

Αιμιλιανός Σταματάκης: Ποιος είναι ο ηθοποιός που αντικαθιστά τον Άρη Σερβετάλη
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης στο Moby Dick του Δημήτρη Παπαδημητρίου Ανδρέας Σιμόπουλος

Το καλοκαίρι που μας πέρασε συναντήθηκε με τον Άρη Σερβετάλη στον “Ορέστη” που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας -μία παράσταση που ανέβηκε και στην Επίδαυρο και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα.

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι αυτός που θα επωμιστεί τον δύσκολο πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπερανζέ στην πολυσυζητημένη παράσταση “Ρινόκερος” από την οποία πρόσφατα αποχώρησε ο Άρης Σερβετάλης επειδή δεν ήθελε να παίζει αποκλειστικά σε εμβολιασμένο κοινό θεατών.

Μεγάλο το στοίχημα για τον νεαρό αυτό ηθοποιό, καθώς εκτός από τον εμβληματικό αυτό ρόλο, έχει να αναμετρηθεί και με τον ταλαντούχο προκάτοχό του, που είχε δώσει στον ίδιο ρόλο μία συγκλονιστική ερμηνεία.

Ποιος είναι όμως ο Αιμιλιανός Σταματάκης;

Ο Αιμιλιανός Σταματάκης είναι 31 ετών, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ έχει πτυχίο Θεατρικών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε συναντήθηκε με τον Άρη Σερβετάλη στον “Ορέστη” που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας -μία παράσταση που ανέβηκε και στην Επίδαυρο και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα- υποδυόμενος τον Πυλάδη.

Είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, με εξαιρετικές φωνητικές και κινησιολογικές δυνατότητες που έχει ξεχωρίσει με τις ερμηνείες του κυρίως σε παραστάσεις μιούζικαλ.

Σχεδόν με το που αποφοίτησε από τη σχολή πρωταγωνίστησε στις ‘‘Καμπάνες του Edelweiss” στο θέατρο Πάνθεον, την ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα και επελέγη στις οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό της Άννας Βίσση και η υποκριτική του παρουσία είχε δημιουργήσει εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις. Ακολούθησαν εξαιρετικές ερμηνείες στις οποίες συνδύαζε άριστα την υποκριτική με το τραγούδι στις παραστάσεις Jesus Christ Superstar (2018) που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ακροπόλ σε σκηνοθεσία Θέμιδος Μαρσέλλου, αλλά και στον “Άνθρωπο που γελά” (2019) που ανέβηκε στο Εθνικό Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή.

Λίγο πριν επιβληθεί η πολιτιστική σιωπή είχε δώσει μία εξαιρετική ερμηνεία στον ρόλο του Ισμαήλ στο “Moby Dick the musical” του Δημήτρη Παπαδημητρίου που επίσης είχε σκηνοθετήσει ο Γιάννης Κακλέας στο θέατρο Παλλάς. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί μάλιστα εκ νέου από τις 9 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Christmas Theater.

Ρινόκερος, λοιπόν, με τον Αιμιλιανό Σταματάκη από τις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Κιβωτός

Πρόκειται για ένα από τα εμβληματικά έργα του Θεάτρου του Παραλόγου, που αν και γραμμένο το 1959, παραμένει διαχρονικός και εξαιρετικά επίκαιρος στις μέρες μας.

Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά, ο μόνος άνθρωπος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ, μία πανανθρώπινη μορφή σε σύγχυση, που συνέχεια επικρίνεται ότι πίνει και αργεί.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Ιονέσκο, o «Ρινόκερος» ένα έργο που αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών. Είναι ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία/Απόδοση κειμένου: Γιάννης Κακλέας/κηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης, Γιάννης Κακλέας/Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου/Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος/Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης/Κινησιολογία: Αγγελική Τρομπούκη/Σχεδιασμός βίντεο: Στάθης Αθανασίου/Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας

Παίζουν: Αιμιλιανός Σταματάκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Αναστασία Στυλιανίδη, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Νούσης, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Κελέση.

Από τις 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κιβωτός/Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00 /Σάββατο: 18:00 και 21:00 /Κυριακή: 20:00/Εισιτήρια: 12€ – 18€ /Προπώληση στη viva.gr/Διεύθυνση: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54/Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 34 27 426

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα