Η Άννα Ετιαρίδου ζωντανεύει στη σκηνή το “Σύνδρομο της Εύας”

Η Άννα Ετιαρίδου ζωντανεύει στη σκηνή το “Σύνδρομο της Εύας”
Η θεατρική παράσταση "Το Σύνδρομο της Εύας" Ομάδα Πλάνη

Στο θέατρο "Βαφείο-Λάκης Καραλής" από την "Ομάδα Πλάνη" σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα.

Μετά από μία σειρά παραστάσεων τον Μάρτιο του 2020, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς, η Άννα Ετιαρίδου ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου “Βαφείο-Λάκης Καραλής”, το “Σύνδρομο της Εύας” υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Δελακούρα.

Η Άννα Ετιαρίδου γράφει και ο Κώστας Δελακούρας σκηνοθετεί ένα έργο εμπνευσμένο από ιστορίες των παρασκηνίων του Θεάτρου γεμάτο ζωντάνια, μαύρο χιούμορ, σασπένς και απρόβλεπτους ήρωες.

Ηθοποιοί, θεατρικοί συγγραφείς, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι, αλλά και κριτικοί θεάτρου, συγκρούονται γύρω από την εμβληματική μορφή της Εύας, μίας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, η οποία καταφέρνει με πλάγιους τρόπους να διεισδύσει στον θεατρικό τους κόσμο και να φέρει τα πάνω-κάτω.

Η θεατρική παράσταση "Το Σύνδρομο της Εύας" Ομάδα Πλάνη


Η καλλιτεχνική κούραση, η κρίση της μέσης ηλικίας, η άρρωστη φιλοδοξία, τα ψυχολογικά αδιέξοδα, οι διαφωνίες, αλλά και η σύμπραξη των καλλιτεχνών του Θεάτρου, βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης του έργου, το οποίο διαδραματίζεται τόσο στο προσκήνιο, όσο και στα παρασκήνια του Μπρόντγουαιη, μέσα σε μια απόλυτα θεατρική ατμόσφαιρα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μία καταξιωμένη ηθοποιός και η επί χρόνια βασίλισσα των θεατρικών σκηνών του Μπρόντγουαιη, στα όρια της μετάβασής της στη μέση ηλικία, βρίσκεται σε καλλιτεχνική κρίση. Παρόλο που η ζωή φαίνεται να της τα έχει δωρίσει όλα απλόχερα, επιτυχία, αναγνώριση, φίλους, έρωτα και τη χαρά να κάνει ένα επάγγελμα που αγαπά, η ίδια νιώθει ότι το άστρο της τείνει να σβήσει. Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Εύα, μία νεαρή θαυμάστρια που δείχνει να την λατρεύει. Η ίδια και οι φίλοι της “αγκαλιάζουν” από την πρώτη στιγμή την Εύα και της ανοίγουν διάπλατα την πόρτα προς τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Όμως η Εύα δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση νέας ηθοποιού και δείχνει να θέλει πολλά περισσότερα… ίσως και όλα.

Μήνυμα του σκηνοθέτη της παράστασης, Κώστα Δελακούρα:

“Η ζωή των ανθρώπων του θεάτρου – των ‘ηρώων’ μιας παράστασης – αποκαλύπτεται μπροστά σας. Αν αγαπάτε το θέατρο, αν αγαπάτε τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες… ακόμα και τους ‘κριτικούς’, πρέπει να δείτε αυτήν την παράσταση. Αν θέλετε να κρυφοκοιτάξετε για λίγο πίσω από τις κουΐντες, να διακρίνετε τις φιγούρες των ηθοποιών στο ημίφως της ζωής τους, να κρυφακούσετε τις σκέψεις του συγγραφέα και να χαμογελάσετε με τις εξομολογήσεις των ‘ηρώων’ μιας παράστασης, δεν πρέπει να χάσετε αυτήν την παράσταση. Τόσα ανείπωτα λόγια στο στόμα των ηθοποιών βρίσκουν το κοινό τους…”.

Το trailer της παράστασης:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα