"Μακμπέθ" σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Μακμπέθ

Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα.

Ο Θανάσης Δόβρης σκηνοθετεί στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης τον “Μακμπέθ” με πρωταγωνιστές τους: Θάνο Τοκάκη, Εύη Σαουλίδου, Κώστα Κουτσολέλο, Κώστα Ξυκομηνό, Γρηγόρη Ποιμενίδη, Κωνσταντίνο Πλεμμένο.

Ο πολεμιστής Μακμπέθ γυρνώντας νικητής μετά από σπουδαίες μάχες στοιχειώνεται από μια προφητεία μαγισσών που τον θέλει να γίνεται Βασιλιάς της Σκωτίας. Επηρεασμένος από τον χρησμό και την αλαζονεία του που τροφοδοτεί η Λαίδη Μακμπέθ, αποφασίζει να σκοτώσει τον Βασιλιά Ντάνκαν και να γίνει αυτός Βασιλιάς στη θέση του. Στην συνέχεια διαπράττει και άλλα εγκλήματα ώστε να μην κινδυνεύσει η βασιλεία του. Η τιμωρία του όμως δεν αργεί να επέλθει.

ADVERTISING
Μακμπέθ
Μακμπέθ

Η ιστορία του Μακμπέθ καταδεικνύει με τον πιο οδυνηρό και ποιητικό τρόπο, την δύναμη που ασκεί ο φόβος πάνω στην ψυχή και στο σώμα. Ο φόνος αποδεικνύεται κύριο χαρακτηριστικό της ανθρώπινης κατάστασης, μια θλιβερή διαπίστωση που μας κάνει να σκεφτούμε το γεγονός, ότι αν δεν σκοτώσουμε στη ζωή μας, αυτό δεν είναι από επιλογή, αλλά από τύχη.

Μετάφραση: Θέμελης Γλυνάτσης/Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης/Επιμέλεια κίνησης: Μπέττυ Δραμισιώτη/Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας/Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου/Ήχος-μουσική: Αλέκος Βασιλάτος/Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου/Βοηθοί σκηνοθεσίας: Κυβέλη Δραγούμη, Μάγδα Καφκούλα, Νικόλας Λαμπάκης/Από την ομάδα «Εν τώ άμα»./Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ

Μακμπέθ
Μακμπέθ

Ιnfo: Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 8μμ., Πέμπτη έως Σάββατο στις 9μμ./ Εισιτήρια: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι)/Σάββατο: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας)/Κυριακή: 16 Ευρώ / 2 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας)/Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα/Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706/Καθημερινά 10:00-13:00 και 17:00-22:00/Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/texnis-karolou-koun/makbeth/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καλλιτέχνες
SHARE:

24Media Network