Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά σ΄ ένα αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών και χαρακτήρων

Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά σ΄ ένα αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών και χαρακτήρων
Η Μυρτώ Αλικάκη και η Γιούλικα Σκαφιδά

Ο Pascal Rambert σκηνοθετεί στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης το έργο “2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα” για τέσσερις τελευταίες παραστάσεις.

Στη σκηνή οι 2 ηθοποιοί, 2 αδελφές, μοιάζουν με δύο ογκόλιθους ενέργειας που κινούνται σε μια οργανική σχέση στο διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σωματικά σκληρό, αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών/ χαρακτήρων. Ο λόγος για το έργο “2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα” και τις ηθοποιούς Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά που πρωταγωνιστούν στο έργο του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα και σκηνοθέτη Pascal Rambert που περιστρέφεται γύρω από τη σχέση 2 αδερφών που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση, πάθη!

Οι δικές μου σκέψεις και ιδέες αφορούν σ ένα ενεργητικό θέατρο . Δεν επικεντρώνομαι σε συγκεκριμένες θεματικές! Ο τρόπος που δουλεύω με τους ηθοποιούς μου σε όλο τον κόσμο έχει ως αποτέλεσμα να ταυτίζονται με την ιστορία.. Στην πραγματικότητα τα έργα μου είναι ανοικτά και ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τα πρόσωπα. Μ’ ενδιαφέρει η γλώσσα μου να μπορεί να μιληθεί και όχι να διαβαστεί. Ειδικά το να ακούω και να εργάζομαι στην Ελληνική γλώσσα είναι πολύ σπουδαίο για εμένα προσωπικά γιατί πιστεύω ότι τα Ελληνικά είναι η αρχή των πάντων……” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Pascal Rambert.

Ο Pascal Rambert βραβευμένος για το σύνολο του έργου του από την Comédie Française καθώς και με το Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας πιστεύει ότι τη δύναμη στο θεατρικό έργο την έχουν οι λέξεις, το κείμενο… και ως εκ τούτου, οι ηθοποιοί. Με μέντορα τον Peter Brook γράφει τα έργα του για ηθοποιούς που τον εμπνέουν.. Soeurs, Sisters, Hermanas, Sorelle. Το έργο ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο σε διαφορετικές γλώσσες με διαφορετικούς ηθοποιούς αλλά με τον ίδιο πάντα σκηνοθέτη, Pascal Rambert και την ίδια σκηνική και φωτιστική εγκατάσταση του ιδίου!

Το έργο αυτό αποτελεί μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει.

Ως συγγραφέας το να ακούω ελληνικά κάθε μέρα, να ακούω τις λέξεις «άνθρωπος», «πλάσμα»… είναι ξαφνικά σαν να βρίσκομαι στην απαρχή των πάντων. Όταν άρχισα να κάνω πρόβες μετά το πρώτο lockdown στην Αθήνα με τις ηθοποιούς, κι άρχισα να ακούω τα ελληνικά, κατάλαβα γιατί βρέθηκα στην Ελλάδα να σκηνοθετώ Βρέθηκα λόγω της ελληνικής γλώσσας. Όταν γνωρίζουμε τις λέξεις θεραπεύουμε τον κόσμο, τον αντιμετωπίζουμε με καλύτερο τρόπο από όταν τις αγνοούμε..” Pascal Rambert

Συντελεστές: Κείμενο: Pascal Rambert/Σκηνοθεσία: Pascal Rambert/Σκηνική, ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση: Pascal Rambert/Μετάφραση στα Ελληνικά: Έφη Γιαννοπούλου/Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργκώ Καραγιάννη/Φωτογράφιση: Μαρία Στέφωση/Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά

Ιnfo: Στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για 4 τελευταίες παραστάσεις/ ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Δευτέρα 14 & 21 Φεβρουαρίου, Τρίτη 15 & 22 Φεβρουαρίου στις 20:30/ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65), Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα