Ο διπλός ρόλος της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους

Ο διπλός ρόλος της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σκηνοθετεί στο θέατρο Αποθήκη το βαθιά ανθρώπινο και άγρια χιουμοριστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, «Good People»

Διπλό στοίχημα για την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, καθώς εκτός από την υποκριτική θα δούμε και τη σκηνοθετική της πλευρά.

Σε διπλό ρόλο συναντάμε τη φετινή θεατρική σεζόν την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, σε αυτόν της ηθοποιού και σε αυτόν της σκηνοθέτιδας. Και αυτός ο δεύτερος ρόλος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί θα τη “δούμε” και πίσω από τα φώτα της σκηνής.

«Good People» στο παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου

Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σκηνοθετεί στο θέατρο Αποθήκη το βαθιά ανθρώπινο και άγρια χιουμοριστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, «Good People», που μάλιστα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα έργο σκληρό και συγχρόνως τρυφερό που πραγματεύεται με στεγνό και βιτριολικό χιούμορ το παγκόσμιο τελικά, παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου. Το πόσο αξιοκρατικά και απλόχερα προσφέρεται στον καθέναν η δυνατότητα «να πιάσει την καλή» και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ταξική του ταυτότητα μόνο με σκληρή δουλειά και λίγη καλή τύχη. Είναι όντως «ίσες» οι ευκαιρίες για όλους;

Στο Good People η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμπρωταγωνιστεί με τους: Τάσο Γιαννόπουλο, Παύλο Λουτσίδη, Aurora Marion, Ζωή Ρηγοπούλου και Σωσώ Χατζημανώλη.

Στο έργο αυτό κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμπρωταγωνιστεί με τους: Τάσο Γιαννόπουλο, Παύλο Λουτσίδη, Aurora Marion, Ζωή Ρηγοπούλου και Σωσώ Χατζημανώλη.

Η πρεμιέρα του Good People έγινε το 2011 στο Samuel J. Friedman Theatre στο Broadway, στη Νέα Υόρκη. Το έργο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Tony την ίδια χρονιά και έχει κερδίσει επίσης το βραβείο Κριτικών της Νέας Υόρκης (καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς). Έχει παρουσιαστεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές.

Ένα “Tape” με μπόλικο #MeToo

Οι σκηνοθετικές της ανησυχίες δεν εξαντλούνται εδώ ωστόσο: Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σκηνοθετεί στο Γυάλινο Θέατρο UpStage την παράσταση “Tape” (Season 2) με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Κάππα, την Εμμανουέλα Αλεξίου και τον Δημήτρη Λιακόπουλο. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, μοντέρνο, γρήγορο έργο με έξυπνο χιούμορ, που μέσα σ αυτό αναγνωρίζεις το κίνημα #MeToo που τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει πολύ.

Κωνσταντίνος Κάππας, Εμμανουέλα Αλεξίου και Δημήτρης Λιακόπουλος στο Tape

Το “Tape” θίγει το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού και απαντά στο ερώτημα: Τι συνιστά τελικά τον βιασμό; Ποια είναι τα όρια και ποια τα σημάδια ότι μια γυναίκα συναινεί ή όχι στην σεξουαλική πράξη; Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη παρουσίασή του, το “Tape” (Season 2) είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με το κίνημα me too να βοηθά τις γυναίκες να σπάσουν την σιωπή τους.

Το “Tape” του Stephen Belber ανέβηκε για πρώτη φορά στο Actors Theatre του Louisville, στο πλαίσιο του “Humana Festival of New American Plays,” ενώ το 2001 η ταινία του Richard Linklater, σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, ξεχώρισε με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ. Αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, η ταινία ακολούθησε μια επιτυχημένη φεστιβαλική πορεία, ενώ η Ούμα Θέρμαν προτάθηκε ως υποψήφια καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα “Film Independent Spirit Awards” (2002).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα