Ο Γιώργος Χριστοδούλου μπαίνει στον "Συνεργό", μια παράσταση για ένα αληθινό έγκλημα

Παράσταση ο Συνεργός
Παράσταση ο "Συνεργός" ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Παράταση για την παράσταση ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου στο Θέατρο Επί Κολωνώ, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η θεατρική παράσταση "Ο Συνεργός" - σε σκηνοθεσία και κείμενο του Γιώργου Χριστοδούλου - παίρνει παράταση με τον ίδιο αυτή τη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και συνεχίζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ.

Με αυτή την τόσο ευαίσθητη έννοια του "συνεργού" καταπιάνεται με τρόπο ευφυή ο Γιώργος Χριστοδούλου και εμπνεόμενος από ένα αληθινό γεγονός που έλαβε χώρα το 2005 και συγκλόνισε το πανελλήνιο, γράφει ένα νέο ελληνικό έργο που “χτυπά” πραγματικά τη φλέβα των προβληματισμών μας.

ADVERTISING

Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο σύντροφός της, δηλώνοντας συντετριμμένος πως δε γνωρίζει τίποτα, την αναζητεί.

Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο θύτης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που την ψάχνει, ο οποίος αφού τη σκότωσε στη συνέχεια, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του την εξαφάνισε.

Αυτή η πραγματική ιστορία, ενός από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου, με μια διαφορά όμως: Το έργο αυτό δεν επικεντρώνεται στο θύτη, ούτε στο θύμα.

Συνεργός
Παράσταση ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου στο Θέατρο Επί Κολωνώ ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου...

Ο Αποστόλης ζει ήρεμα τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του στο χωριό, όταν ένα βράδυ ο αγαπημένος του ξάδερφος θα του ομολογήσει πως σκότωσε την κοπέλα του, ζητώντας του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, έννοιες που σε μια στιγμή διαστρεβλώνονται, σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Η Φανή Παναγιωτίδου
Η Φανή Παναγιωτίδου ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του προσωπική σκηνοθεσία, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη συνεργός.

Συντελεστές της Παράστασης

  • Σκηνοθεσία – κείμενο: Γιώργος Χριστοδούλου
  • Συμμετοχή στα Βίντεο-Τραγούδι: Αθηνά Σακαλή
  • Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος, Τζίνα Ηλιοπούλου
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή
  • Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
  • Βίντεο: Δομνίκη Μητροπούλου, Αλέξης Ορφανίδης
  • Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Λατουσάκης
  • Social Media -Διαφήμιση: Renegade Media / Βασίλης Ζαρκαδούλας
Η Μαρία Προϊστάκη
Η Μαρία Προϊστάκη ΔΟΜΝΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ


Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Χριστοδούλου, Μαρία Προϊστάκη, Φανή Παναγιωτίδου

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 104 44. Προπώληση: viva.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεατρικές παραστάσεις
SHARE:

24Media Network