Πόσες εκδοχές του εαυτού μου έχω χορέψει μέχρι σήμερα;

Countless
Countless / Markella Manoliadi, film CHRISTOS KAPATOS

Μια χορογραφία καλωσόρισμα και ευχή μαζί, για τις αμέτρητες σκηνικές εμπειρίες που ανοίγονται στα μονοπάτια της τέχνης του χορού.

Το πρότζεκτ "Countless" είχε ως αφετηρία μια διερώτηση της Μαρκέλλας Μανωλιάδη σε σχέση με την ενσώματη μνήμη και την εμπειρία της ως χορεύτρια: "πόσες εκδοχές του εαυτού μου έχω χορέψει μέχρι σήμερα"; Η διερώτηση αυτή εκφράστηκε όχι απλώς σαν ένας απολογισμός των περασμένων, μια τρόπον τινά νοσταλγική ανασκόπηση όλων αυτών που συγκροτούν την καλλιτεχνική της ταυτότητα σήμερα, αλλά ως ένα είδος προβληματισμού για τη λειτουργία του σώματος-ως-αρχείου, ενός σώματος επομένως που ενεργοποιεί μνήμες και αναβιώνει εμπειρίες σε σχέση με τα ερωτήματα που του θέτουμε κατά την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διαδικασία.

Τη λειτουργία αυτή έφερε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Flux Laboratory Athens με τίτλο "Flux School Next", προτρέποντας έτσι τις 15 χορεύτριες που συμμετείχαν σ’ αυτό να δώσουν βάση στον τρόπο που δομείται η ενσώματη γνώση, στις λεπτομέρειες που φανερώνονται καθώς αναζητούν ερμηνευτικές ποιότητες στην κίνηση, στη μεταβλητότητα της εμπειρίας καθώς η μονάδα διακρίνεται από το σύνολο για να υποχωρήσει και πάλι σ’ αυτό.

ADVERTISING
Countless
Countless / Markella Manoliadi, film CHRISTOS KAPATOS

Η Μανωλιάδη δημιούργησε μια χορογραφία με ανοιχτή δομή, θέλοντας να προτείνει μια σκηνική συνθήκη που να υποδέχεται και να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό σκέλος, δίχως να αναιρεί την ευθραυστότητα κάθε νεαρής χορεύτριας που επιχειρεί τα πρώτα βήματά της στην σκηνή. Το εγχείρημα αυτό είναι καλωσόρισμα και ευχή μαζί· στις αμέτρητες σκηνικές εμπειρίες των παιδιών που ανοίγονται στα μονοπάτια της τέχνης του χορού.

  • Σύλληψη-Ιδέα: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αναστάσιος Κουκουτάς
  • Κινησιολογική έρευνα & καθοδήγηση: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
  • Συνεργάτης-Βοηθός: Δημήτρης Μυτιληναίος
  • Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης
  • Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
  • Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
  • Βοηθός παραγωγής: Όλγα Τσατσούλη
  • Παραγωγή: FLUX LABORATORY ATHENS
Countless
Countless / Markella Manoliadi, film CHRISTOS KAPATOS

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντίνα Βέρρου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Ελίνα Δεμιρτζιόγλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Βεατρίκη Καπνίση, Γλυκερία-Δανάη Κουτέλα, Μαριέττα Μαναρώλη, Ζωή Μαστροθεοδώρου, Φωτεινή Ξυστρή, Ράνια Τάτση, Φαίη Τζούμα, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Μαρία Φιλίππου, Άννα-Μαρία Φωτιάδου, Έλενα Ψημμένου.

Info: ΦΙΑΤ / 29 + 30/06 και 1/07 - 9ΜΜ, Φαλήρου 97, Κουκάκι, Διάρκεια: 42'. 10€ γενική είσοδος. Εισιτήρια: www.ticketservices.gr.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεατρικές παραστάσεις

24Media Network