Σε αυτό το live η σπουδαιότερη πανκ τραγουδίστρια κηδεύεται επί σκηνής

Διαβάζεται σε 6'
Ο Τζέο Πακίτσας και η Σοφία Πριόβολου
Ο Τζέο Πακίτσας και η Σοφία Πριόβολου Θεόφιλος Τσίμας

Τζέο Πακίτσας και Σοφία Πριόβολου μιλούν στο NEWS 24/7 για το live που στήνουν στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, όπου είστε όλες, όλοι, όλα καλεσμένες,-οι,-α! Φορέστε την πιο ροκ σας …διάθεση, αρπάξτε το ποτό σας από το μπαρ, περιηγηθείτε στον χώρο και χορέψτε μέχρι το τέλος. 

Ο Τζέο Πακίτσας και η Σοφία Πριόβολου σκηνοθετούν το πιο αναπάντεχο live της σεζόν: το τελευταίο live της τραγουδίστριας Jessica Brown, μία εμφάνιση που θα συζητιέται για χρόνια μετά τον θάνατό της. Ο λόγος για την παράσταση “The life and death of Jessica Brown” που θα παρουσιαστεί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 25 Ιανουαρίου. 

Η καλύτερη στιγμή της πανκ ροκ μουσικής τώρα τελειώνει. Η Jessica Brown κηδεύεται επί σκηνής μπροστά στους θεατές σε ένα μοναδικό σόου που θα κλείσει στο φέρετρο την ιστορία μιας εμβληματικής μπάντας. Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Η ένταση κορυφώνεται.

Θεόφιλος Τσίμας

Πού είναι όμως η Jessica Brown; Γιατί δεν έχει έρθει;

Τι ξέρουμε πραγματικά για εκείνη πριν αποφασίσει να κάνει την τελευταία της παγκόσμια εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο; Τα προβλήματα της μπάντας βγαίνουν στην επιφάνεια ενώ μοιάζει να την περιμένουν για πάντα. Εν αναμονή της lead singer, παρακολουθούμε από την κλειδαρότρυπα τα μέλη του μουσικού σχήματος να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις για το μέλλον, ξεδιπλώνοντας το καθένα το πραγματικό του πρόσωπο. Ένας ολοκληρωμένος οδηγός αυτοκαταστροφής για ματαιόδοξες μπάντες.

Ο Τζέο Πακίτσας και η Σοφία Πριοβόλου συστήνουν στο NEWS 24/7 τη Jessica Brown λέγοντας “η Jessica Brown είναι κάθε icon που λατρεύουμε στη μουσική σκηνή και ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που μισούμε αφού αποδομηθεί η εικόνα του στα μάτια μας. Δεν είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, αλλά αναπαριστά τον άνθρωπο που ενώ προσπαθεί να γίνει popular χάνει τον εαυτό του. Η Jessica Brown είναι μία επινόηση σε αντίθεση με τα άλλα μέλη της μπάντας που είναι πραγματικοί μουσικοί, γνωστοί στη μουσική σκηνή της Αθήνας και διατηρούν τα πραγματικά τους ονόματα, βασισμένοι όμως σε φανταστικούς χαρακτήρες. Η αφήγηση μιας ιστορίας για μια τέτοια προσωπικότητα είναι κάτι που μας αφορά.

Η Jessica Brown κατάφερε να ανέβει στα εγχώρια και international charts. Συνήθως όταν μιλάμε για τη βιογραφία κάποιου καλλιτέχνη δεν περιμένουμε ότι η άνοδος και η πτώση του θα βρίσκονται στο ίδιο χρονικό σημείο. Με την πρώτη δόση επιβεβαίωσης και επιτυχίας η Jessica άρχισε να γκρεμίζει ότι είχε φτιάξει μαζί με την μπάντα της. Άτομα επιρρεπή στον εθισμό και με ενδείξεις ψυχικών διαταραχών, όπως η Jessica Brown, μπορεί να γίνουν overwhelmed από μια συνθήκη ξαφνικής αναγνώρισης. Όλοι νομίζουν ότι η Jessica είναι αυτή η γνήσια και ταλαντούχα προσωπικότητα, μέχρι να ακούσουν την άποψη της μπάντας γι αυτήν”.

Τι θα δούμε στην παράσταση αυτή; Οι θεατές θα μπορούν να κυκλοφορούν στον χώρο ελεύθερα;
Αναμένοντας την lead singer της μπάντας πέφτουν οι μάσκες και ξεδιπλώνονται τα πραγματικά τους πρόσωπα. Παρακολουθούμε από την κλειδαρότρυπα, τα backstage γνωρίζοντας καλύτερα την μπάντα, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της παράστασης. Η παράσταση έχει live μουσική και καλούμε τους θεατές να δουν την παράσταση μέσα από μία συνθήκη συναυλίας και πραγματικής αναμονής. Θα υπάρχει μπαρ όπου μπορούν πριν και κατά τη διάρκεια της παράστασης να πάρουν το ποτό τους χωρίς την υποχρεωτική δέσμευση των θεατών να κάθονται από την αρχή μέχρι το τέλος της παράστασης στην θέση τους. Η θέαση της παράστασης δομικά και δραματουργικά χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος είναι έντονα κινηματογραφικό βλέποντας κυρίως την παράσταση σαν να είμαστε σε σινεμά. Το δεύτερο μέρος είναι πιο θεατρικό με λιγότερη έμφαση στην κινηματογράφηση και στο τρίτο μέρος αρχίζει η συναυλία.

Θεόφιλος Τσίμας

Γιατί πιστεύετε πως αφορά το κοινό η ζωή και ο θάνατός της;
Όταν ακούμε για επιτυχημένους καλλιτέχνες γνωρίζουμε μόνο την εκδοχή που μας αφήνουν να ακούσουμε για αυτούς. Αν έφταναν στα αυτιά μας όλες οι παρανοϊκές ή κακοποιητικές συμπεριφορές των star δεν θα πουλούσαν άλλους δίσκους. Αυτό που δεν γνωρίζουμε λοιπόν είναι οι τοξικές σχέσεις που δημιουργούνται σ’αυτούς τους χώρους, που αν γίνονταν γνωστές πολύ εύκολα θα κάναμε cancel πολλά από τα “είδωλα” της μουσικής, θεατρικής ή οποιασδήποτε σκηνής. Σ´ αυτήν την παράσταση δεν είναι προβληματική μόνο η lead singer, αλλά και η σχέση μεταξύ των μελών της μπάντας. Παρακολουθούμε λοιπόν την αποσύνθεση και τον “θάνατο” του μουσικού σχήματος μπροστά στα μάτια μας και αυτο ειναι που μας αφορά.

Στο δελτίο Τύπου διαβάζουμε: “ένας ολοκληρωμένος οδηγός αυτοκαταστροφής για ματαιόδοξες μπάντες”. Πόσο τελικά η ματαιοδοξία οδηγεί στην αυτοκαταστροφή;
Όταν η γρήγορη επιτυχία γίνεται αυτοσκοπός προφανώς και οι σχέσεις μέσα σε μια ομάδα φθείρονται. Ειδικά όταν μέσα σε αυτήν δημιουργούνται περίεργες δυναμικές επειδή κάποιο μέλος έχει περισσότερη επιρροή και εξουσία στο σύνολο. Αυτό γίνεται και σ´ αυτήν την μπάντα. Η Jessica Brown παρόλο που -spoiler alert- δεν είναι ένα συμπαθές άτομο για τα μέλη της μπάντας λόγω μίας επαναλαμβανόμενης κακής συμπεριφοράς καταφέρνει πάντα να γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλει. Έχει εκδηλώσει πολλές φορές κακοποιητικές και χειριστικές συμπεριφορές. Τα μέλη της μπάντας είναι συνηθισμένα μπροστά της να την ικανοποιούν απο φόβο και αναγκάζονται μεταξύ τους να λένε συνεχώς ψέματα για να επιβιώσουν σ´ αυτήν την κατάσταση. Με στόχο την προσωπική τους επιτυχία κι αυτοί εν τέλει γίνονται ο χειρότερός τους εαυτός.

Ταυτότητα εκδήλωση

Κείμενο: Γεράσιμος Μπέκας, Τζέο Πακίτσας, Σοφία Πριόβολου
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Τζέο Πακίτσας-Σοφία Πριόβολου
Σύμβουλος δραματουργίας: Σοφία Ευτυχιάδου
Μουσική: Gary Salomon-Γιώργος Χανός
Σκηνικά: Δημήτρης Μαϊρόπουλος
Κοστούμια: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Χανός
Σχεδιασμός βίντεο: Σοφία Πριόβολου
Συνεργάτης στον σχεδιασμό του βίντεο: Γεώργιος Βαλσαμής
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός σκηνοθετών: Κωνσταντίνος Σακουλάς
Σχεδιασμός κομμώσεων: Κωνσταντίνος Κολιούσης
Σχεδιασμός μακιγιάζ: Olga Faleichyk

Παίζουν:
Ιάσων Άλυ, Στυλιάνα Ιωάννου, Τζέο Πακίτσας, Σοφία Πριόβολου, Χρυσάνθη Τσουκαλά, Kristof, Chris Scott

Επιτρέπεται η κατανάλωση ποτών από το μπαρ του θεάτρου κατά της διάρκεια της εκδήλωσης. Θα ισχύουν ειδικές εκπτωτικές τιμές για τους θεατές.

Φωτογράφος παράστασης: Θεόφιλος Τσιμάς
Δημιουργία βίντεο: Νίκος Πάστρας

Ιnfo

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr και στο 210.7234567 (με χρήση πιστωτικής-χρεωστικής κάρτας)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα