Τσιτσάνεια 2019: Συναυλία αφιερωμένη στον Απόστολο και τον Κώστα Καλδάρα

Ο Απόστολος Καλδάρας.
Ο Απόστολος Καλδάρας. FACEBOOK

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.30, στον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης την οποία διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στο πλαίσιο των «Τσιτσανείων 2019».

Η μουσική παράσταση είναι αφιερωμένη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Π Ε Τρικάλων, «στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα και στον γιο του Κώστα Καλδάρα, δυο ανθρώπους με στενή οικογενειακή σχέση, αλλά με ξεχωριστούς δρόμους στο ελληνικό τραγούδι».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.30, στον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Τα μεγάλα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, όπως “Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι”, “Ένα τραγούδι απ' τ' Αλγέρι”, “Γυάλινος Κόσμος”, ανταμώνουν με τις μεγάλες επιτυχίες του Κώστα Καλδάρα “Άγιο μου τσιπουράκι”, “Καημέ του κόσμου στεναγμέ”, “Καθρέφτες και όνειρα”, σε μια βραδιά που σημαδεύουν οι αναμνήσεις, η παρουσία και οι εξαιρετικές φωνές του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Ζωής Παπαδοπούλου, του Μπάμπη Αντωνίου και της Σταυρούλας Εσαμπαλίδη», τονίζεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση.

Την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο πιανίστας και συνθέτης Σάκης Κοντονικόλας και συμμετέχει λαϊκή ορχήστρα.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης στο πλαίσιο των «Τσιτσανείων 2019» έχουν προηγηθεί μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου βασικό σκοπό είχαν να αναδείξουν την τοπική παράδοση και τη λαογραφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Η Πάτρα της Μεσογείου": Από την 3η χιλιετία π.Χ. στον 18ο αιώνα

SHARE: