Δολοφονία Λεβεντάκη: Στα δικαστήρια ο 43χρονος – “Δολοφόνε”
Διαβάζεται σε 2'
Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο, συγγενείς και φίλοι της Σταυρούλας τον αποδοκίμασαν.
- 26 Ιουνίου 2026 12:04
Λίγο μετά τις 11 το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια Χανίων ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη, ο οποίος είχε λάβει προθεσμία ώστε να απολογηθεί σήμερα.
Κατά την είσοδό του στο δικαστικό μέγαρο, συγγενείς και φίλοι της Σταυρούλας φώναζαν «κάθαρμα», «δολοφόνε».
Ο 43χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, απάτη με υπολογιστή, ενταφιασμό χωρίς άδεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Στο “μικροσκόπιο” τα κίνητρο
Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως την ομολογία του 43χρονου, με τη δικαστική διερεύνηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τα ακριβή κίνητρα του στυγερού εγκλήματος.
Από τα πρώτα 24ωρα μετά τη δήλωση εξαφάνισης της Σταυρούλας Λεβεντάκη οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στον σημερινό κατηγορούμενο.
«Μέσα σε 24 ώρες είχαμε τις πρώτες απαντήσεις από στοιχεία που είχαν καθαριστεί επιμελώς από τον δράστη», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων προσώπων ή με το κίνητρο της δολοφονίας, η κα Δημογλίδου ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ζητήματα τα οποία δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως και αναμένεται να διερευνηθούν στο πλαίσιο της ανάκρισης.