Άνοιξε τις πύλες της η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Άνοιξε τις πύλες της η ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08.00 έως 20.30

Μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης άνοιξε ξανά τις πύλες της για τους χιλιάδες χρήστες της.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, συνεργείο καθαρισμού απολύμανε τους οκτώ ορόφους της Βιβλιοθήκης και καθάρισε τα χιλιάδες βιβλία, καθώς από τα έργα που έγιναν συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος σκόνης.

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί πλέον παιδικό τμήμα με εκδόσεις, δανειστική βιβλιοθήκη και χώρους εκδηλώσεων, ενώ στον ημιόροφο στεγάζεται το ξενόγλωσσο τμήμα. Στον 3ο όροφο το κοινό μπορεί να βρει βιβλία σχετικά με την επιστήμη και την τέχνη, στον 4ο όροφο λογοτεχνία και παλιές συλλογές και στον 5ο περιοδικά.

Για την Τρίτη 3 Μαΐου 2017, σχεδιάζεται η διοργάνωση ολοήμερων δράσεων και εκδηλώσεων, ανοικτών για το κοινό, από όλα τα τμήματα της βιβλιοθήκης, με στόχο την εκ νέου γνωριμία με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται με ελεύθερη είσοδο τις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 08.00 έως 20.30 , ενώ λόγω των εορτών το ωράριο τροποποιείται.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, και την Τρίτη μετά το Πάσχα από τις 08.30 έως τις 15.00. Την Μεγάλη Παρασκευή και τη Δευτέρα του Πάσχα η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2015 η Δημοτική Βιβλιοθήκη υπολειτουργούσε κατά περίπτωση ή για μεγάλα διαστήματα ήταν κλειστή για το κοινό, καθώς έγινε πλήρης βιοκλιματική αναβάθμιση, βιολογικός καθαρισμός και νέες διαρρυθμίσεις, ενώ σε συνεργασία με το ΑΠΘ θα ξεκινήσει η ψηφιοποίηση του υλικού της.

(Με πληροφορίες από Μακεδονία)

SHARE:

24Media Network