Μεγάλη αφιερωματική έκθεση στην σπουδαία Κική Δημουλά

Μεγάλη αφιερωματική έκθεση στην σπουδαία Κική Δημουλά
Η ποιήτρια Κική Δημουλά ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στις προθήκες στο Μέγαρο της Βουλής και θα διαδεχθεί την αφιερωματική έκθεση στον Γιώργο Σεφέρη.

Αφιερωματική έκθεση στην πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δύο χρόνων από τον θάνατό της οργανώνει η Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Η έκθεση, με τίτλο «Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα» και προέρχεται από το ποίημά της «’Αφησα να μην ξέρω», θα φιλοξενηθεί στις προθήκες στον νότιο διάδρομο του ισογείου του Μεγάρου της Βουλής και θα διαδεχθεί την αφιερωματική έκθεση στον Γιώργο Σεφέρη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί και ένα ανέκδοτο ποίημα της Κικής Δημουλά. Το υλικό της έκθεσης που θα παρουσιαστεί έχει αντληθεί από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, αλλά και από το προσωπικό αρχείο της ποιήτριας και περιλαμβάνει προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, βραβεία, αλληλογραφία με σημαίνουσες προσωπικότητες όπως οι: Οδυσσέας Ελύτης, Μίλτος Σαχτούρης, ‘Αρης Δικταίος, Γιώργος Ιωάννου, Ρένος Αποστολίδης, Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Μάνος Χατζηδάκις, Παναγιώτης Τέτσης και Κάρολος Παπούλιας. Πολλά αυτά τα εκθέματα δίνονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα