Wilko Johnson: Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr Feelgood και “ιππότης” του Game Of Thrones

Wilko Johnson: Πέθανε ο κιθαρίστας των Dr Feelgood και “ιππότης” του Game Of Thrones
Wilko Johnson AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ο Wilko Johnson υπήρξε θρυλική μορφή του pub-rock συγκρότημα της δεκαετίας του 1970 Dr Feelgood, ενώ έπαιξε τον βουβό ιππότη Ser Ilyn Payne στο Game Of Thrones. Η περιπέτειά του με τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Άγγλος μουσικός και κιθαρίστας Wilko Johnson, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Ο μουσικός έγινε ευρέως γνωστός με το pub-rock συγκρότημα της δεκαετίας του 1970 Dr Feelgood και αργότερα έπαιξε με τον Ian Dury προτού ξεκινήσει μια σόλο καριέρα τεσσάρων δεκαετιών.

Πρωταγωνίστησε, επίσης, σε δύο σεζόν της δημοφιλούς σειράς Game Of Thrones ως Ser Ilyn Payne.

Πριν από δέκα χρόνια, είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας σε τελικό στάδιο.

Wilko Johnson Joel Ryan/Invision/AP IMAGES

Ο μουσικός αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία για να ξεκινήσει μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία.

«Η απόφαση ήταν αρκετά εύκολη – η χημειοθεραπεία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να παρατείνει τη ζωή μου για ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και σκέφτηκα ότι θα προτιμούσα να απολαμβάνω την υγεία που μου είχε μείνει», είπε στο BBC Radio 5 Live.

Ωστόσο, μεταγενέστερες εξετάσεις έδειξαν ότι ο καρκίνος του παγκρέατος του κιθαρίστα ήταν στην πραγματικότητα ένας σπάνιος και λιγότερο επιθετικός νευροενδοκρινικός όγκος.

Υποβλήθηκε σε μια ριζική επέμβαση διάρκειας 11 ωρών, στην οποία αφαίρεσε το πάγκρεας, τη σπλήνα και μέρη του στομάχου και του εντέρου του και το 2014 ήταν απαλλαγμένος από τον καρκίνο.

«Τώρα, περνάω τον χρόνο μου προσπαθώντας σταδιακά να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι ο θάνατός μου δεν είναι επικείμενος, ότι θα συνεχίσω να ζω», είπε στα βραβεία Q εκείνης της χρονιάς.

Ο θάνατος του Τζόνσον επιβεβαιώθηκε στο BBC από τους εκπροσώπους του.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται: «Αυτή είναι η ανακοίνωση που δεν θέλαμε ποτέ να κάνουμε, και το κάνουμε, εκ μέρους της οικογένειας του Wilko και του συγκροτήματος, με πολύ βαριά καρδιά. Ο Wilko Johnson πέθανε. Πέθανε στο σπίτι του το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου 2022. Σας ευχαριστούμε που σεβαστήκατε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας του Wilko σε αυτή την πολύ θλιβερή στιγμή και σας ευχαριστούμε όλους που ήσασταν μια τόσο τεράστια υποστήριξη σε όλη την απίστευτη ζωή της Wilko».

Ο ρόλος του στο Game of Thrones

Ο Wilko Johnson έπαιξε έναν καθοριστικό ρόλο ως ο βουβός ιππότης Ser Ilyn Payne σε τέσσερα επεισόδια του Game of Thrones.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο όταν εντάχθηκε στο cast of Thrones για την πρώτη του σεζόν το 2011.

Ο Johnson ήταν μια απίθανη προσθήκη στο σύνολο της σειράς φαντασίας ως Ilyn Payne, ο μελαχρινός δήμιος του House Lannister.Ο αποφασιστικός ιππότης σφράγισε την αδίστακτη φήμη του, όχι μόνο εκτελώντας τον ανίκανο βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθεον (Μαρκ Άντι), αλλά και σκοτώνοντας τον αρχικό πρωταγωνιστή της σειράς, τον Νεντ Σταρκ (Σον Μπιν).

Wilko Johnson AP Photo/Kirsty Wigglesworth


Όπως και με τα πρωτότυπα βιβλία του George RR Martin, ο Payne αρχικά προοριζόταν να έχει έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο καθώς προχωρούσε η σειρά.

Δυστυχώς, το HBO αναγκάστηκε να αποσύρει σταδιακά τον χαρακτήρα μετά την επιδείνωση της υγείας του Johnson, καθώς τότε είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Η τελευταία του εμφάνιση στη σειρά ήταν στο επεισόδιο “Blackwater”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα