Πολυτελή σκάφη νοικιάζονται και γίνονται δουλεμπορικά

Πολυτελή σκάφη νοικιάζονται και γίνονται δουλεμπορικά

Τρία τουλάχιστον σκάφη φέρονται να έχουν νοικιαστεί για κρουαζιέρα αλλά έχουν καταλήξει να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα

Νέους τρόπους για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας φαίνεται ότι έχουν βρει τα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς νοικιάζουν πολυτελή σκάφη με πρόσχημα την αναψυχή και τα μετατρέπουν στη συνέχεια σε δουλεμπορικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουλάχιστον σκάφος που νοικιάστηκε για κρουαζιέρα εντοπίστηκε να μεταφέρει λαθρομετανάστες και κατασχέθηκε ενώ δύο ακόμα έχουν εγκαταλειφθεί σε τουρκικό λιμάνι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πρόσφατη στη Σύμη, όπου καταμαράν μετέφερε 21 Σύριους. Ένας από τους δύο διακινητές που συνελήφθησαν και ο οποίος έχει προφυλακιστεί, το νοίκασε από τον Πειραιά για να κάνει κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό. Ο ιδιοκτήτης του σκάφους έχει ήδη υποβάλλει μήνυση εναντίον του για υπεξαίρεση.

Μια άλλη περίπτωση αφορά ναύλωση επαγγελματικού τουριστικού σκάφους τον προηγούμενο Μάιο από τρία άτομα, έναν 30χρονο Φινλανδό, που είναι μόνιμος κάτοικος Τουρκίας, τον 25χρονο ξάδερφο του και την 24χρονη φίλη του. Για τον πρώτο μάλιστα έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης ενώ τα άλλα δύο άτομα έχουν παρουσιαστεί στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία τους ο 25χρονος και η 24χρονη δήλωσαν ότι το σκάφος το ναύλωσε ο 30χρονος και κατέληξαν όλοι μαζί στην Τουρκία, όπου το παρέδωσαν σε Τούρκους. Οι τελευταίοι, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των προαναφερόμενων, είχαν υποσχεθεί ότι θα το επέστρεφαν σε μία εβδομάδα αλλά στη συνέχεια τους πληροφόρησαν ότι είχε κατασχεθεί από λιμενικούς στη Σύρο γιατί δεν είχε καπετάνιο και έγγραφα.

(Πληροφορίες από rodiaki.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα