"Πράσινος" βουλευτής ζητά παραίτηση Ραγκούση

"Πράσινος" βουλευτής ζητά παραίτηση Ραγκούση

Την παραίτηση του Γ. Ραγκούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος με αφορμή την απελευθέρωση των ταξί. Η νομοθεσία έχει ψηφιστεί, διατείνεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού υποδομών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Ραγκούση.

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας στον Βήμα Fm, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση, αναλαμβάνοντας έτσι τις ευθύνες του.

Με την επισήμανση ότι η νομοθεσία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών ταξί ψηφίστηκε από τη Βουλή, επισημαίνει ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, αντέδρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, στη ραδιοφωνική δήλωση του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου που τον κάλεσε να παραιτηθεί

 "Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου", αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης.

"Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;", προσθέτει ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ που συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση.

Σημειώνεται ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών όπου ο υπουργός θα βρεθεί απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα κληθεί να τους εξηγήσει την πολιτική που θα ακολουθήσει στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Nέα επίθεση από Μιχελάκη

Συνεχίζει την κόντρα της με την κυβέρνηση για το θέμα των ταξί η ΝΔ με νέα επίθεση του Γιάννη Μιχελάκη προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για ανευθυνότητα και ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να εγκαταλείψει το ρόλο του "ανεύθυνου παρατηρητή" και να δρομολογήσει τη μόνη λύση η οποία είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο κ. Μιχελάκης στη δήλωσή του επεσήμανε πως χθες ο κ. Μόσιαλος -αναφερόμενος στο θέμα των ταξί- απέδειξε ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση και άδειασε τον κ. Ραγκούση, υποσχόμενος αντ’ αυτού, "απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες", ενώ σήμερα "ο αρχιτέκτονας του χάους" όπως χαρακτηρίζει τον κ. Ραγκούση φέρνει στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ την προσωπική του βεντέτα με τον κ. Ρέππα.

"Δεν μας αφορούν τα εσωκομματικά κανενός, οφείλει, όμως, ο κ. Ραγκούσης να καταλάβει πως δεν είναι δικαίωμά του να παίζει οποιαδήποτε παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και της τουριστικής μας βιομηχανίας", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος και χαρακτήρισε αδιανόητο το να εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός ανέτοιμος για συγκεκριμένες προτάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε κίτρινο κλοιό η Βουλή

SHARE:

24Media Network