Παραλύει η χώρα την Τρίτη

Παραλύει η χώρα την Τρίτη
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Με κινητοποιήσεις απαντούν στα νέα μέτρα και τη συμφωνία με την Τρόικα πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικοί φορείς. Διαβάστε ποιοι απεργούν

Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα Τρίτη, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί “τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συμμετέχοντας μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ”.

Διαβάστε πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.

Συγκέντρωση στις 11 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Κλειστά τα καταστήματα

Έμποροι και μικρομεσαίοι δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

Οι Έλληνες έμποροι μετά από τις τελευταίες ειδήσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις καθώς νοιώθουν ηττημένοι αφού οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης κατέληξαν σε «κόκκινες κορδέλες», και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών τους και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ”οι προτεινόμενες αλλαγές από την τρόικα σε μισθούς και εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και η υποχώρηση των…τρύπιων, όπως αποδείχθηκε κόκκινων γραμμών, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και φτωχοποίηση την κοινωνία και την οικονομία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα των ταμείων και οι συντάξεις. Θα καταρρεύσουν επιχειρήσεις. Θα διογκωθεί η ανεργία. Θα καταρρεύσουν τα έσοδα του κράτους. Η κυβέρνηση πρέπει να αρνηθεί να μας οδηγήσει όλους μαζί… στο χορό του Ζαλόγγου”.

Δεμένα τα πλοία

Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

Απεργούν και οι δικαστικοί

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα