Στη φυλακή ο "εγκέφαλος" των εκβιαστών

Πεδίον του Αρεως // Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα οικονομικά μέτρα - ασφαλιστικό της κυβέρνησης και του ΔΝΤ (EUROKINISSI-ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Πεδίον του Αρεως // Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα οικονομικά μέτρα - ασφαλιστικό της κυβέρνησης και του ΔΝΤ (EUROKINISSI-ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Προσωρινά κρατούμενος ο 34χρονος που φέρεται να είναι ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος εκβιαστών. Άλλα τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον Γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο φερόμενος ως "εγκέφαλος" του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε προ ημερών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Ο άντρας, που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δάνειζε χρήματα για να διευκολύνει φίλους του.

Εκτός από τον 34χρονος, το δρόμο προς τις φυλακές πήραν η 29χρονη σύζυγός του κι άλλα τρία εμπλεκόμενα στο κύκλωμα άτομα, που, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης, ύψους 20.000 ευρώ, αφέθηκε ο δικηγόρος που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι παραπάνω έξι κατηγορούμενοι -από τους συνολικά εννέα που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα- αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και της αρπαγής.

Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε επεκταθεί και στην Αθήνα. Θύματά του ήταν επιχειρηματίες, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

SHARE:

24Media Network