Αμάντα Μανωλάκου: Συγκλονίζει για τη σκλήρυνση κατά πλάκας – “Ρωτούσα αν θα πεθάνω”

Διαβάζεται σε 2'
Αμάντα Μανωλάκου: Συγκλονίζει για τη σκλήρυνση κατά πλάκας – “Ρωτούσα αν θα πεθάνω”

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε ανοιχτά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου η παίκτρια του My Style Rocks, Αμάντα Μανωλάκου.

Καλεσμένη του The 2night show και του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν το βράδυ της Τρίτης η Αμάντα Μανωλάκου. Η παίκτρια του My Style Rocks μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και πώς το διαχειρίστηκε όταν το ανακάλυψε.

“Την πρώτη φορά που πήγα στο My Style Rocks ήταν μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα στη ζωή μου, όταν έμαθα για το αυτοάνοσό μου. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι δύσκολο. Τα συμπτώματα ήταν ότι ξαφνικά εκεί που καθόμουν έβλεπα το ταβάνι να κουνιέται, το ίδιο και όταν ξάπλωνα. Μετά είχα αστάθια, έβλεπα το πάτωμα να κουνιέται όταν περπατούσα… Πήγα στο νοσοκομείο και το ανακάλυψα. Έκανα πολλές εξετάσεις. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη που πιστεύω ότι σε πέντε χρόνια δε θα υπάρχει η σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν είναι τίποτα, όλα είναι θέμα ψυχολογίας και ειδικά το συγκεκριμένο αυτοάνοσο. Το έχεις αλλά ο άλλος δεν το καταλαβαίνει” ανέφερε αρχικά.

Για να προσθέσει σχετικά με τον τρόπο που το έμαθε: “Καταρχάς μου το είπαν πολύ σκληρά ότι έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, με σόκαρε. Να μην το κάνουν αυτό οι γιατροί. Χρειάζεται ψυχολόγος. Σοκαρίστηκα. Τα επόμενα δύο χρόνια περίπου ρωτούσα. Δεν γκούγκλαρα ποτέ για τη νόσο μου, άκουγα τους γιατρούς μου με ευλάβεια και ρωτούσα τη μαμά μου αν θα πεθάνω. Της έλεγα ορκίσου μου γιατί το παιδί μου ήταν μόλις ενός έτους”.

Εν συνεχεία, αποκάλυψε: “Ρωτούσα τους γιατρούς, αν θα πεθάνω, και μου είχαν εξηγήσει ότι δεν θα πεθάνεις αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα μείνεις παράλυτη σε βάθος χρόνου. Μπορεί, όμως, και να μην γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να μείνεις τυφλή. Δεν το ξέρουν με σιγουριά. Αυτό μπορεί να σε χτύπησε τώρα και να «κοιμήθηκε» και να μην σε ξαναχτυπήσει, αλλά μπορεί και να ξυπνήσει’ ραγδαία και να χάσεις τη ζωή σου ή να μείνεις σε ένα καροτσάκι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα