Δημήτρης Καπουράνης: “Είμαι Αλβανός για την Ελλάδα και Έλληνας για τους Αλβανούς”

Διαβάζεται σε 3'
Δημήτρης Καπουράνης
Δημήτρης Καπουράνης glomex

Για τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα και στην Αλβανία μίλησε ο ηθοποιός Δημήτρης Καπουράνης σε συνέντευξή του. Το spoiler για το “Ναυάγιο” στο MEGA.

Περί διττότητας της ταυτότητας μίλησε ο Δημήτρης Καπουράνης, ο τηλεοπτικός “Μάκης Παπαδάκης” στη δραματική σειρά εποχής του MEGA, “Το Ναυάγιο“, που αναφέρεται στην υδάτινη τραγωδία που στιγμάτισε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, και είναι μέχρι σήμερα γνωστή ως “Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα”.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (04/03) στην εκπομπή “MEGA Καλημέρα” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρατσισμό που έχει βιώσει λόγω της καταγωγής του, αλλά και στο πόσο διαφορετικά τον αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα και την Αλβανία.

“Είναι διαβαλκανικό το ζήτημα και το κύριο πρόβλημα είναι το πώς ένα παιδί διαχειρίζεται αυτή τη διττότητα της ταυτότητας, το ότι ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα. Ταυτόχρονα είμαι δύο πράγματα και αυτή η διττότητα μπορεί για ένα παιδί να είναι πολύ χαοτική γιατί νιώθει ότι είναι λίγο παντού. Και δεν υπάρχει κάπου κοινωνικά η αποδοχή, ότι είσαι και τα δύο μαζί, είσαι κάτι άλλο, κάτι ενδιάμεσο”, είπε αρχικά ο ηθοποιός, ο οποίος έφυγε από την Αλβανία για να ακολουθήσει τους γονείς του στην Ελλάδα.

“Στην Αλβανία εισπράττω το ίδιο πράγμα, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος ουσιαστικά. Είναι το ίδιο πράγμα. Ας μην το πάμε στο άκρο του, δεν έχω βιώσει οξύ ρατσισμό, αλλά νομίζω είναι περισσότερο αυτό το ότι θέλουμε οι άνθρωποι να καταλαβαίνουμε ακριβώς ποιον έχουμε απέναντί μας, έχουμε την τάση να το κάνουμε συγκεκριμένο. Όταν αυτό δεν μπορούμε κάπως να το προσδιορίσουμε, αυτό προκαλεί αδυναμία στις σχέσεις των ανθρώπων. Εγώ πολύ συχνά ένιωθα ότι υπάρχει μια δυσκολία στην επικοινωνία, υπάρχει ένα φράγμα και δεν καταλάβαινα γιατί συμβαίνει. Ακόμα το καταλαβαίνω. Βλέπω συνήθως ανθρώπους γύρω μου να είναι συνυφασμένοι με την έννοια ότι ‘είμαι από εδώ, ο τόπος μου είναι στην Αθήνα, το χωριό μου είναι εκεί’. Ο κύκλος μου είναι αυτός, νιώθω ότι ανήκω εδώ, υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον”, συνέχισε.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δώσει και ένα spoiler για τη σειρά, λέγοντας πως θα υπάρξει ένας αντίζηλος στη σχέση του Μάκη με τη Λίνα. “Ο Μάκης θα έρθει πολύ κοντά με τον Παντελίδη και με έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Κάπως θα εκτραπεί πολύ από τη ρουτίνα του, θα δούμε μια πιο αγωνιστική του πλευρά. Θα τον πιάσουν, θα φυλακιστεί αλλά θα ελευθερωθεί. Η Λίνα θα τον βοηθήσει, χωρίς αυτή δεν ξέρω αν θα έβγαινε ο Μάκης”, είπε ο ηθοποιός για τον χαρακτήρα που υποδύεται.

Δημήτρης Καπουράνης: Δείτε όσα είπε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα