Φωτιά στο ατελιέ του Βασίλη Ζούλια – “Κάηκε δουλειά 15 ετών”

Διαβάζεται σε 3'
Βασίλης Ζούλιας
Βασίλης Ζούλιας PAPADAKIS PRESS

Ζημιές ανυπολόγιστης αξίας προκλήθηκαν στο ατελιέ του σχεδιαστή Βασίλη Ζούλια, όταν ξέσπασε φωτιά στον χώρο. Πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. Τι δήλωσε ο ίδιος.

Φωτιά ξέσπασε στο ατελιέ του γνωστού σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια, στην οδό Ακαδημίας στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Κυριακής (31/03).

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που την περιόρισαν και δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο, η φωτιά πρόλαβε να προκαλέσει ζημιές ανυπολόγιστης αξίας στις δημιουργίες του ιδίου και του συνεργάτη του, Περικλή Κονδυλάτου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή “Στούντιο 4” το απόγευμα της Δευτέρας (01/04) ο Βασίλης Ζούλιας, η φωτιά προήλθε από κάποιο κερί, την ώρα που μέσα ήταν άνθρωποι και γινόταν φωτογράφιση.

Ξεκίνησε από αυτό το κερί. Γινόταν μία φωτογράφιση, από αυτές που για χρόνια κάνω στους χώρους μου. Ήταν 20 άτομα συνεργείο. Η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου, όταν κάποιος μπήκε με αυτό το κερί σε ένα χώρο που δεν του επιτρεπόταν να μπει. Από ‘κει και πέρα, τα υπόλοιπα είναι στα χέρια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Το άναψαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης και μπήκαν σε έναν χώρο που δεν επιτρεπόταν” είπε.

Χάθηκε το θησαυροφυλάκιό μας, μπορούμε να πούμε. Τα ρούχα που φυλάγαμε τόσα χρόνια. Αυτά που με κόπο φτιάξαμε εδώ και 15 χρόνια, κι εγώ και ο Περικλής , χάθηκαν. Ας καίγονταν 400 τμ και να έμεναν αυτά τα 50 τμ. Δυστυχώς, κάηκε αυτό το μέρος. Έχουν και συναισθηματική και αντικειμενική αξία. Είναι ρούχα που φτιάχτηκαν με το χέρι, με πολύτιμα υλικά. Όλα τα φυλάγαμε εκεί, σαν θησαυροφυλάκιο. Αυτά δεν ξαναφτιάχνονται, αλλά θα φτιάξουμε καινούργια. Έχουμε όρεξη”.

Νωρίτερα, σε πρωινές δηλώσεις του στην εκπομπή “Fay’s Time”, ο Βασίλης Ζούλιας είπε: “Ο μήνας μπήκε όπως μπήκε και δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Μόνο η ανθρώπινη ζωή έχει αξία και τίποτα άλλο. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάηκε το ατελιέ, κάηκαν δύο δωμάτιά του. Κάηκε το βεστιάριό μας με όλη τη δουλειά 15 ετών, ό,τι είχαμε κάνει εγώ και ο Περικλής μαζί, κάηκαν. Εμείς δεν ήμασταν μέσα. Γινόταν μια φωτογράφιση και έγινε κάποιο λάθος. Είναι στα χέρια της αστυνομίας και της πυροσβεστικής η υπόθεση. Είχαμε παραχωρήσει τον χώρο για να γίνει μία φωτογράφιση για μία παραγωγή. Η φωτιά περιορίστηκε στα δύο δωμάτια, και μετά ήρθε η πυροσβεστική. Ήταν η κακή η στιγμή“.

“Η αξία όλων αυτών που κάηκαν είναι ανυπολόγιστη”, συμπλήρωσε ο Περικλής Κονδυλάτος, προσθέτοντας: “Δεν μιλάμε για ντουβάρια ή κουρτίνες, αλλά για ρούχα 15 ετών υψηλής ραπτικής. Αν μιλήσουμε για τις εργατοώρες για να φτιαχτούν αυτά τα ρούχα ή τα υφάσματα που φέρνουμε από το εξωτερικό, η αξία δεν είναι υπολογίσιμη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα