Η απάντηση της Ιωάννα Τούνη περί παραπλάνησης των influencers

Διαβάζεται σε 2'
Η απάντηση της Ιωάννα Τούνη περί παραπλάνησης των influencers
H Ιωάννα Τούνη σχολίασε τον έλεγχο των influencers στην ΕΕ για εμπορικές παρατυπίες. Glomex

Το σχόλιο της Iωάννας Τούνη για τον πανευρωπαϊκό έλεγχο σε influencers επί παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών και ενδεχομένως φοροδιαφυγής.

Tην Τετάρτη 17/4 ανακοινώθηκε ο πανευρωπαϊκός έλεγχος, 22 αρμοδίων αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε 576 influencers που ασκούν εμπορικές δραστηριότητες, προωθούν και διαφημίζουν προϊόντα και υπηρεσίες επώνυμων εταιρειών.

Μεταξύ τους ήταν 20 Έλληνες.

Ζητούμενο του ελέγχου ήταν να εντοπιστούν εκείνοι που ακολουθούν παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές. Δηλαδή, στις αναρτήσεις τους δεν υπάρχει σήμανση γνωστοποίησης εμπορικής επικοινωνίας, με στόχο την προώθηση προϊόντων/υπηρεσιών -και ως εκ τούτου δεν έχουν προσαρμοστεί σε όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή καταναλωτική νομοθεσία.

Οι παραβάτες θα λάβουν επιστολή με συστάσεις, για άμεσες διορθωτικές ενέργειες. Παράλληλα, τα στοιχεία του ελέγχου θα προωθηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για εντοπισμό πιθανών φορολογικών παραβάσεων.

Σε ό,τι αφορά τους 20 Έλληνες, ο έλεγχος έδειξε ότι ενώ το 100% ασκεί εμπορική δραστηριότητα, μόνο το 25% -και όχι πάντα με απόλυτα ξεκάθαρο τρόπο.

Κατά την παρουσία της Ιωάννας Τούνη σε εκδήλωση, ρεπόρτερ της ζήτησε να σχολιάσει τον έλεγχο σε influencers «που παραπλανούν τους καταναλωτές για εμπορικές δραστηριότητες».

Η Τούνη ρώτησε «πώς παραπλανούμε; Για ποιο λόγο;», με τη δημοσιογράφο να της απαντά «για εμπορικές δραστηριότητες που δεν γνωστοποιούνται».

Η εκ των διασημότερων influencers στην Ελλάδα σχολίασε πως «οι εμπορικές δραστηριότητες φορολογούνται, τιμολογούνται, άρα δεν καταλαβαίνω το κομμάτι της παραπλάνησης. Αλλά με πιάνεις και αδιάβαστη. Δεν ενημερώθηκα για όλο αυτό. Δεν ξέρω».

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την πληροφορία που τη θέλει να συζητά για το ρόλο δασκάλας στο TV Queen, τηλεπαιχνίδι που θα αναδείξει παρουσιάστρια τηλεόρασης. Η Τούνη ομολόγησε ότι «υπήρξε κάποια πρόταση, αλλά δεν ξέρω. Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος με το μωρό. Θα δούμε. Αν θα ήμουν θετική σε κάτι τέτοιο; Θα μπορούσε, αν πρόκειται για κάτι που θα ήταν για λίγο».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα