Η Dua Lipa απαντά για την ανάρτηση με τον χάρτη της “Μεγάλης Αλβανίας”

Η Dua Lipa απαντά για την ανάρτηση με τον χάρτη της “Μεγάλης Αλβανίας”
Η τραγουδίστρια Dua Lipa Evan Agostini/Invision/AP

Η γνωστή τραγουδίστρια Dua Lipa προχώρησε σε διευκρινίσεις για την ανάρτησή της που προκάλεσε αντιδράσεις. Τι απάντησε στους επικριτές της.

Να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχτηκε για την ανάρτησή της στα social media σχετικά με τη “Μεγάλη Αλβανία”, αποφάσισε η Dua Lipa.

Η διάσημη τραγουδίστρια, που έχει καταγωγή από το Κοσσυφοπέδιο, είχε αναρτήσει σε Twitter και Instagram μια εικόνα με τον χάρτη της “Μεγάλη Αλβανίας”, ο οποίος εκτός των άλλων περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη μέχρι και την Θεσπρωτία, ενώ είχε συνοδεύσει τη δημοσίευσή της με ένα σχόλιο για τους “Αυτόχθονες”, θέλοντας να δηλώσει πως οι Κοσοβάροι-Αλβανοί είναι αυτόχθονες ομάδες και οι περιοχές τους ανήκουν διότι ζουν χρόνια εκεί.

Η δημοσίευση της 25χρονης τραγουδίστριας είχε διχάσει το κοινό και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες να την κατηγορούν πως προωθεί εθνικιστικές ιδέες και να τη συνδέουν με την ακροδεξιά ιδεολογία της “Μεγάλης Αλβανίας”.

Με νέα ανάρτησή της, προσπάθησε να διευκρινίσει τι ήθελε να πει, γράφοντας:

“Η προηγούμενή μου ανάρτηση δεν είχε ποτέ σκοπό να υποκινήσει το μίσος. Με στεναχωρεί και με θυμάνει που η ανάρτησή μου παρερμηνεύτηκε σκόπιμα από κάποιες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που εγώ απορρίπτω εντελώς.

Κάθε φορά που αναρτώ κάτι για το Κόσσοβο, τα social media μου “τρελαίνονται” ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσσόβου. 

Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα