Η Μαριάννα Τουμασάτου έγινε δωρήτρια σώματος: “Είναι λιγότερο σημαντικό να θρέψω ένα σκουλήκι”

Διαβάζεται σε 2'
Μαριάννα Τουμασάτου
Μαριάννα Τουμασάτου Glomex/Action 24

Η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε για την απόφασή της να δωρίσει το σώμα της στην επιστήμη, όταν φύγει από τη ζωή. Η σκέψη πίσω από την επιλογή της.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Καλύτερα Αργά” της Αθηναΐδος Νέγκα βρέθηκε καλεσμένη η Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία μίλησε για την προσωπική και επαγγελματική της ζωή, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφασή της να γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων.

Η αγαπημένη ηθοποιός είχε πει σε δηλώσεις της στο MEGA πριν από λίγο καιρό: “Είμαι δωρήτρια σώματος και οργάνων. Όταν θα έρθει η ώρα να “φύγω”, το σώμα μου να πάει στο πανεπιστήμιο και τα όργανα, εάν είναι λειτουργικά, να δοθούν για μεταμοσχεύσεις”.

Σχολιάζοντας την επιλογή της αυτή στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Action 24, είπε: “Στην ιατρική χρειάζονται σώματα. Είναι ένα σώμα που πια δεν το κατοικείς, η ψυχή έχει φύγει, όλα έχουν πάει στη θέση τους. Αυτό πια δεν το χρειάζεσαι. Όμως, ένας γιατρός, για να γίνει καλύτερος γιατρός και να είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να σώσει έναν άνθρωπο, αν το χρειάζεται, ας το πάρει. Εγώ τι να το κάνω;“.

Όσο για το πώς πήρε την απόφαση, η Μαριάννα Τουμασάτου δήλωσε: “Μου φάνηκε ότι δεν εξυπηρετεί. Δηλαδή, το να θρέψω ένα σκουλήκι, δεν είναι πιο σημαντικό από το να πει ένας άνθρωπος ότι “εγώ έχω μάθει πάνω σε αυτό το σώμα να κόβω”. Και οπότε, όταν έρθει ο ζωντανός άνθρωπος και θα χρειάζεται μια εμπειρία παραπάνω, να την έχει κερδίσει από το δικό μου σώμα. Αν μπορείς να βοηθήσεις, καλό είναι. Δεν είναι κάτι πολύ σπουδαίο”.

“Εγώ το έχω κάνει εδώ και πολλά χρόνια, απλώς τώρα έτυχε να το πω” κατέληξε η γνωστή ηθοποιός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα