Η Ζέτα Δούκα στηρίζει Πρωτοψάλτη για το “χοντρή”: “Πειράζει που αφυπνιστήκαμε;”

Διαβάζεται σε 2'
Η Ζέτα Δούκα στηρίζει Πρωτοψάλτη για το “χοντρή”: “Πειράζει που αφυπνιστήκαμε;”

Η τοποθέτηση της Ζέτας Δούκα για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι “Άδωνις”. Η σύγκριση με το “Σαν σταρ του σινεμά” του Νίκου Ζιώγαλα.

Θέση στη συζήτηση που “άνοιξε” στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά από την παρέμβαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο τραγούδι “Άδωνις”, πήρε η Ζέτα Δούκα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια συναυλίας της, η σπουδαία ερμηνεύτρια αφαίρεσε τη φράση “και μια χοντρή” από τους στίχους του τραγουδιού του Σταμάτη Κραουνάκη, σε μια προσπάθειά της, ενδεχομένως, να καταδικάσει το body shaming.

Την άποψή τους για την κίνηση αυτή εξέφρασαν πολλοί άνθρωποι της τέχνης, όπως, για παράδειγμα, η Νατάσσα Μποφίλιου, που δήλωσε πως “οι καλλιτέχνες πρέπει να δρουν ελεύθεροι”.

Στη δική της τοποθέτηση, η οποία έγινε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram, η Ζέτα Δούκα τάχθηκε υπέρ της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ενώ έκανε μια αντιπαραβολή με το τραγούδι “Σαν σταρ του σινεμά” του Νίκου Ζιώγαλα.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλής ηθοποιός έγραψε σε story της:

“Τι να ‘ναι αυτό που ξάφνου μέσα μου φουντώνει
Όταν σε βλέπω να γελάς με σιγουριά
Χάνω τον έλεγχο το μάτι μου θολώνει
Κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά

Δηλαδή αν στα live το “κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω μια μπουνιά” πούμε “κάτι με σπρώχνει να σου ρίξω δυο φιλιά” προσβάλλουμε την τέχνη που δημιουργήθηκε στο κοινωνικό πλαίσιο της τότε εποχής; Που μας φαινόταν φυσιολογικό να μας ρίξει μια μπουνιά και εμείς μια άλλη; Δηλαδή πειράζει που αφυπνιστήκαμε και πράγματα που προσπερνούσαμε, τώρα τους δίνουμε αξία; Και έστω με μια ενδεικτική τέτοια κίνηση δεν είναι ξεκάθαρο πως η τέχνη επαναστατεί για τα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν; Μη θίγεστε… έστω και αν το καταλάβουμε πιο αργά, η τέχνη οφείλει να ποιεί ήθος“.

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα στο Instagram

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα