Νταλάρας: Είχα πει στον Ρουβά ότι θα μείνουν οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ψινάκη και η τούμπα

Διαβάζεται σε 3'
ntalaras
Γιώργος Νταλάρας Papadakis Press

Τις συμβουλές καριέρας που είχε δώσει στον Σάκη Ρουβά στην αρχή της καριέρας του αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Νταλάρας.

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρθηκε στους τραγουδιστές και τραγουδίστριες που εκτός από την ενασχόλησή τους με το τραγούδι, “πρωταγωνιστούν” σε διαφημιστικά σποτ διαφημίζοντας όπως είπε, “κοτόπουλα και μπιφτέκια”, ο Γιώργος Νταλάρας αποκάλυψε τις συμβουλές καριέρας που είχε δώσει παλαιότερα στον Σάκη Ρουβά.

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA “Ακόμα δεν είδες τίποτα”, ο γνωστός τραγουδιστής σχολίασε αρχικά πως όλη του η ζωή είναι “μία αγωνία για το τι σημαίνει τραγουδιστής και τραγούδι στη χώρα μας” και στη συνέχεια ξεχώρισε τον Αντώνη Ρέμο, τον Νίκο Βέρτη, τον Νίκο Οικονόμοπουλο και τον Κωνσταντίνο Αργυρό ως τραγουδιστές με καλή φωνή.

“Είναι δεκάδες οι καλοί τραγουδιστές. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμώ και τους ξεχωρίζω για την καλή τους φωνή. Άλλο πράγμα είναι να τραγουδάς και να έχεις καλή φωνή και άλλο να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν πολλοί καλλίφωνοι τραγουδιστές που δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια και βέβαια αυτό είναι επιλογή τους. Κανείς δεν θα αφήσει το στίγμα του Μπιθικώτση, ούτε του Καζαντζίδη, αλλά ούτε και των υπόλοιπων θρύλων των προηγούμενων εποχών”, πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί απαγορευτικό ένας τραγουδιστής να κάνει διαφημίσεις, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε πως “ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ανάλογα με τη ζωή που έχει διαλέξει. Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά και μπορεί να κάνει μια επιχείρηση, είναι σαφές ότι ούτε θα τον κρίνω, ούτε θα ασχοληθώ πια μαζί του. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σε κάποιες διαφημίσεις σε στάσεις είδα κοτόπουλα και κάποια μπιφτέκια που διαφημίζουν και πολλοί Έλληνες τραγουδιστές“.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για “ύβρη” από την πλευρά ορισμένων τραγουδιστών που ενώ κερδίζουν πολλά χρήματα και ο κόσμος τους έχει ανταμείψει, δεν αντιλαμβάνονται μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία και την αισθητική του κόσμου.

Κάποιοι από τους Έλληνες τραγουδιστές, όπως ξέρετε, που είναι πάρα πολύ διάσημοι και έχουν κάνει μεγάλες καριέρες, είναι θεόφαλτσοι, είναι δηλαδή για γέλια οι φωνές τους. Όταν ένας άνθρωπος έχει καλή φωνή και ενώ κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τη δουλειά του και ο κόσμος τους έχει ανταμείψει, ζουν αξιοπρεπώς και πολλές φορές πολυτελώς από το τραγούδι, νομίζω θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι μία κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία αλλά και την αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις“, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αποκάλυψε στη συνέχεια και τις συμβουλές καριέρας που είχε δώσει παλαιότερα στον Σάκη Ρουβά, εφιστώντας του την προσοχή για τα μελλοντικά του βήματα.

“Του μίλησα σαν αδελφός του. Του λέω ‘άκου Σάκη μου, η ζωή και το τραγούδι δεν είναι μόνο αυτό που σου περιγράφουν οι εταιρείες δίσκων και οι φίλοι σου ή οι καλοθελητές που κάνουν πίσω από κάθε καλλιτέχνη μία κλίκα. Να προσέξεις τι θα κάνεις από εδώ και εμπρός. Γιατί θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που κάνετε και δεν θα είσαι ευχαριστημένος αργότερα. Θα μείνουν οι φούστες, οι συνομιλίες με τον Ηλία Ψινάκη και η τούμπα. Προσπάθησε να εμβαθύνεις στη μουσική, να καταλάβεις τι είναι το τραγούδι, να καταλάβεις τι είναι η ιστορία του τραγουδιού, τι έχει αφήσει πίσω του αυτή η ιστορία σε αυτόν τον τόπο. Σε μια τέτοια χώρα δεν έχουμε το δικαίωμα να χαριεντιζόμαστε με τα καλά της Μυκόνου, τη λιακάδα, τις πατάτες τηγανητές και τη φρουτοσαλάτα και that’s all“, είπε ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος παραδέχθηκε πως είναι “παλιάς κοπής”.

Όσα δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα