Ο λόγος που δέχθηκε η Σακίρα να πληρώσει 7.000.000 ευρώ στην ισπανική εφορία

Διαβάζεται σε 2'
Ο λόγος που δέχθηκε η Σακίρα να πληρώσει 7.000.000 ευρώ στην ισπανική εφορία
H Σακίρα, κατά την άφιξη της στο δικαστήριο της Βαρκελώνης, τη Δευτέρα 20/11. AP Photo Emilio Morenatti

Η Σακίρα ‘συνελήφθη’ από την ισπανική εφορία να έχει κρύψει έσοδα 14.5 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια τριετία. Λίγες ώρες πριν αρχίσει η δίκη της, συμφώνησε με την πρόταση των εισαγγελέων.

Τη Δευτέρα 20/11 το πρωί επρόκειτο να αρχίσει στη Βαρκελώνη η δίκη της Σακίρα για απόκρυψη εσόδων του συνολικού ποσού 14.500.000 ευρώ, σε μια τριετία.

Παρουσιάστηκε μεν, ενώπιον του δικαστή, όχι όμως για να κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά για να ενημερώσει πως αποδέχεται την πρόταση που της έκαναν οι εισαγγελείς της Ισπανίας.

Αρχικά, είχαν απευθύνει στην pop σταρ έξι κατηγορίες φορολογικής απάτης, με στοιχεία να αποδεικνύουν πως δεν πλήρωσε φόρους εισοδήματος από το 2012 έως το 2014.

Όλες μαζί αφορούσαν συνολικά το ποσό των 14.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκείνη αρνείτο πεισματικά τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι δεν ζούσε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια αυτών των ετών.

Παρ’ όλα αυτά, υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που ενημέρωναν πως την συγκεκριμένη περίοδο περνούσε περισσότερο από μισό χρόνο στη συγκεκριμένη χώρα -πατρίδα του πρώην συζύγου της.

Άλλα στοιχεία δεν άφηναν αμφιβολία πως είχε δημιουργήσει ένα εταιρικό πλαίσιο που της επέτρεπε να κρύβει εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία -πάντα κατά την συγκεκριμένη τριετία.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και πρόστιμο μεγαλύτερο των 23.000.000 ευρώ.

Στην τελευταία προσέγγιση, είχαν να προτείνουν ένα καλύτερο deal: ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και πρόστιμο 7.000.000 ευρώ.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει η δίκη είπε το ‘ναι’.

Η 46χρονη Κολομβιανή ενημέρωσε ότι «πάντα προσπαθούσα να κάνω αυτό που είναι σωστό και να γίνω ένα θετικό παράδειγμα για τους άλλους».

«Ενώ ήμουν αποφασισμένη να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε μια δίκη που οι δικηγόροι μου ήταν βέβαιοι ότι θα κέρδιζα, αποφάσισα να επιλύσω εξωδικαστικά το θέμα, έχοντας ως προτεραιότητα το καλύτερο συμφέρον των παιδιών μου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα