Σάκης Ρουβάς: “Ήθελα να γίνω αστροναύτης αλλά ήμουν βαριά δυσλεκτικός”

Σάκης Ρουβάς: “Ήθελα να γίνω αστροναύτης αλλά ήμουν βαριά δυσλεκτικός”
O Σάκης Ρουβάς Eurokinissi

Ο διάσημος ποπ τραγουδιστής μιλά για τη δυσλεξία που αντιμετώπιζε κατά την παιδική του ηλικία, για τις εκδηλώσεις θαυμασμού των κοριτσιών αλλά και τις πέτρες που του πετούσαν αγόρια.

Σε αποκαλύψεις για την παιδική του ηλικία προχώρησε ο Σάκης Ρουβάς, μιλώντας μίλησε για τη βαριά δυσλεξία που αντιμετώπιζε μικρός και τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν οι δάσκαλοί του.

«Μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, αλήθεια σας λέω, αλλά αν δεν είσαι άριστος μαθητής, αστροναύτης δεν γίνεσαι. Εγώ ήμουν βαριά δυσλεκτικός. Τότε δεν μιλούσε κανείς για δυσλεξία και έπεφτε πολύ ξύλο. Ξύλο με χάρακα μέχρι την ΣΤ΄ Δημοτικού. Πιο οδυνηρό ήταν το τράβηγμα του δασκάλου από τη φαβορίτα» εξομολογήθηκε ο ποπ τραγουδιστής σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» με αφορμή τη συναυλία που θα παραχωρήσει στο Ηρώδειο μαζί με την Σόνια Θεοδωρίδου.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πώς νιώθει όταν ακούει τα πρώτα του τραγούδια, όπως το «Έλα μου» με τον στίχο «Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας»: «Είναι πιο ανάλαφρο κομμάτι, αλλά και μεγάλοι συνθέτες έγραψαν ανάλαφρα τραγούδια, δεν είναι όλα βαρύγδουπα. Έκανα αυτό που αισθανόμουν ότι έχει ενέργεια. Τα κορίτσια ήταν τα πρώτα που με προσέγγισαν στο ξεκίνημα. Εννιάχρονα, δεκάχρονα αλλά και οι μαμάδες που ήταν 25-30 χρόνων, κι αυτό συνεχίζεται.

Στους δίσκους μου είχα και πιο σοβαρά τραγούδια, όμως δεν απασχόλησαν το κοινό. Υπάρχει μια εμμονή από κάποιους που στέκονται μόνο σε αυτά που τους εξυπηρετούν. Όμως, είμαστε συνυπεύθυνοι για τα τραγούδια που γίνονται επιτυχίες. Καθένας βλέπει σε εμένα αυτό που θέλει να δει και να συντονιστεί. Άλλος βλέπει ένα καλό παιδί, άλλος έναν αλήτη, άλλος έναν διάττοντα αστέρα. Αυτό το τούνελ το έζησα έντονα τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας μου. Διάβαζα στα περιοδικά ότι ήμουν ένας κομήτης που μας δείχνει το γυμνασμένο του σώμα κλπ. Τότε υπήρχε ένα έντονο δίπολο: Είχα τα κοριτσάκια που ούρλιαζαν και έσκιζαν τα ρούχα τους, είχα όμως και τα αγόρια που μου πετούσαν πέτρες και ξυράφια, όπως συνέβη σε συναυλία στα Βοτσαλάκια στον Πειραιά».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα