ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Στιγμιότυπο από το υλικό

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την ύπαρξη βίντεο με καταδίωξη από UFO

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες με τα άγνωστα αντικείμενα δεν αποτελούν κατασκευασμένο υλικό και πως τραβήχτηκαν από μέλη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Χιλιάδες τόνοι κοσμικής σκόνης μικρομετεωριτών πέφτουν κάθε χρόνο στη Γη

Χιλιάδες τόνοι κοσμικής σκόνης μικρομετεωριτών πέφτουν κάθε χρόνο στη Γη

Η συνολική μάζα της διαστημικής σκόνης προτού συναντηθεί με την ατμόσφαιρα της Γης, εκτιμάται σε περίπου 15.000 τόνους ετησίως - Από αυτούς τελικά φθάνει στο έδαφος περίπου το ένα τρίτο.

Το ροζ χρώμα είναι αυτών των ακτίνων Χ που εκπέμπει ο Ουρανός, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να εξηγσουν το φαινόμενο.

O Ουρανός εκπέμπει ακτίνες Χ και αυτό είναι πιο περίεργο από ό,τι ακούγεται

Ο πιο 'περίεργος πλανήτης' του ηλιακού συστήματος, ο μόνος που περιστρέφεται υπό γωνία 90 μοιρών προς τους άλλους πλανήτες, γίνεται ακόμα πιο περίεργος με την εκπομπή ακτινών Χ. Τι ανακάλυψαν οι αστρονόμοι.

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Διαδικτυακά σεμινάρια Αστρονομίας για ενήλικες και παιδιά τον Απρίλιο

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Διαδικτυακά σεμινάρια Αστρονομίας για ενήλικες και παιδιά τον Απρίλιο

Νέοι κύκλοι διαδικτυακών σεμιναρίων Αστρονομίας για ενήλικες και για παιδιά ξεκινούν τον Απρίλιο στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δίας και δορυφόρος

Οι άνεμοι στον Δία έχουν τριπλάσια ταχύτητα από τους ισχυρότερους κυκλώνες στη Γη

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη στρατόσφαιρα του Δία σχηματίζονται ισχυρά αέρια ρεύματα, που συμπεριφέρονται ως μία γιγάντια δίνη με διάμετρο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη Γη και με ύψος περίπου 900 χιλιομέτρων.

Εκδήλωση: 100 χρόνια συναρπαστικών ανακαλύψεων στην Αστροφυσική και την Κοσμολογία

Εκδήλωση: 100 χρόνια συναρπαστικών ανακαλύψεων στην Αστροφυσική και την Κοσμολογία

Η γνώση που έχουμε αποκτήσει για το Σύμπαν τα τελευταία 100 έτη, οφείλεται στην εντυπωσιακή πρόοδο της τεχνολογίας. Σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Αστροφυσικής θα συζητηθεί η θέση μας στο ευρύτερο κοσμικό περιβάλλον.

H τράπεζα γονιδίων στο φεγγάρι κρίνεται ως απαραίτητη, καθώς αυτή που υπάρχει στη γη απειλείται από την κλιματική αλλαγή.

Επιστήμονες θέλουν να στείλουν 6.7 εκατομμύρια είδη στο φεγγάρι 'για παν ενδεχόμενο'

Στο τελευταίο IEEE Aerospace Conference παρουσιάστηκε η 'Κιβωτός της Σελήνης', με τον εμπνευστή της να αντιγράφει την Κιβωτό του Νώε για να σώσει τη γη -ό,τι και αν γίνει. Στο φεγγάρι μπορούν να διατηρηθούν σπέρμα, αυγά και σπόροι.