news 24/7

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

3D σχέδιο του project εκτόξευσης 60 μικρών δορυφόρων Starlink για παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου.

Η Space X εκτόξευσε 60 μικροδορυφόρους και οι αστρονόμοι ανησυχούν ότι ο ουρανός δεν θα είναι πια ίδιος

Ο σκοπός είναι η παροχή φθηνού διαδικτύου οπουδήποτε στον κόσμο. Πρόκειται μάλιστα, για τη δεύτερη "φουρνιά" τέτοιων δορυφόρων και πρόκειται να προστεθούν πολλοί ακόμα.

Το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο της NASA θα πετάξει το 2020

Η NASA παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο της - Θα πετάξει το 2020

Το Χ-57 αποτελεί προσαρμογή του ιταλικού δικινητήριου Tecnam R2006T και βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το 2015. Θα διαθέτει 14 ηλεκτρικούς κινητήρες που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Γη

Η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο - "Ανακαλύπτει" ξανά ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Ο τεχνητός «Κοπέρνικος» έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο πλανήτης μας και ο Άρης κινούνται πέριξ του Ήλιου, μελετώντας πώς φαίνονται από τη Γη οι κινήσεις του άστρου μας και του γειτονικού πλανήτη.

Διάβαση Ερμή μπροστά από τον Ήλιο

Δευτέρα 11 Νοέμβρη: Μία σπάνια διάβαση του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο - Ορατή και από την Ελλάδα

Ο Ερμής θα κινηθεί ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο.Η επόμενη «διάβαση» του Ερμή μπροστά από τον Ήλιο θα συμβεί στις 13 Νοεμβρίου 2032. Η έναρξη του φαινομένου στη χώρα μας θα γίνει στις 14:35.

Διαστημοπλάνο Χ-37Β

ΗΠΑ: Το διαστημοπλάνο Χ-37Β επέστρεψε από μυστική αποστολή-ρεκόρ 780 ημερών

Τι ακριβώς κάνει εκεί πάνω το αυτόνομο στρατιωτικό διαστημοπλάνο Χ-37Β των ΗΠΑ, που μόλις επέστρεψε από μυστική αποστολή-ρεκόρ 780 ημερών; Κανείς δεν ξέρει. Ήταν η πέμπτη μακράς διάρκειας αποστολή του εν λόγω αυτόνομου αεροπλάνου χωρίς πιλότο.

Άνθρωπος στο φεγγάρι

NASA: Ποιος θα ακολουθήσει τους Αμερικανούς στη Σελήνη;

Η επιλογή των πρώτων χωρών που θα ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στο ταξίδι επιστροφής στη σελήνη θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συνδρομές. Ευρωπαίοι και Ιάπωνες έχουν πει δημοσίως πως θα ήθελαν να στείλουν αστροναύτες.

Διάττοντες Αστέρες (φωτογραφία αρχείου)

Ωριωνίδες: Κορυφώνονται απόψε - Φθινοπωρινή βροχή από πεφταστέρια

Οι Ωριωνίδες είναι μια μέτριας έντασης βροχή διαττόντων αστέρων, που κάθε χρόνο εμφανίζονται από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να δείτε τα πεφταστέρια.

Πλανήτης Γη

Γεωχημικές "νεκροψίες" πλανητών μαρτυρούν πως η Γη δεν είναι και τόσο μοναδική

Οι πρώτες γεωχημικές "νεκροψίες" πλανητών γύρω από άλλα άστρα ενισχύουν την άποψη ότι η Γη δεν είναι τόσο μοναδική στο σύμπαν. Δείχνουν ότι άλλοι κόσμοι πιθανότατα έχουν παρεμφερή γεωχημική σύσταση με τον δικό μας.

Φωτογραφίες αρχαίων κοιλάδων στον Άρη

ESA: Στον Άρη κάποτε κυλούσαν μεγάλα ποτάμια

Νέες φωτογραφίες αρχαίων κοιλάδων στον Άρη, όπου κάποτε υπήρχαν τρεχούμενα νερά ποταμών από το σκάφος Mars Express της ESA. Οι εικόνες δείχνουν πολλαπλά φαράγγια βάθους 200 μέτρων και πλάτους 2 χιλιομέτρων.

Σημαντικά ευρήματα στον Εγκέλαδο του Κρόνου. Πιο κοντά η αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Σημαντικά ευρήματα στον Εγκέλαδο του Κρόνου. Πιο κοντά η αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Στους πίδακες παγωμένων σωματιδίων που εκτινάσσονται στο διάστημα από τον δορυφόρο του Εγκέλαδο, ανιχνεύτηκαν μόρια που περιέχουν οξυγόνο και άζωτο, κάτι που καθιστά πολύ πιθανή την αναζήτηση εξωγήινης ζωής εκεί στο μέλλον.

Αστρόπλοιο - Starship / Space X

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε "Αστρόπλοιο" που θα ταξιδέψει σε Σελήνη και Άρη

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Space X παρουσίασε το "Αστρόπλοιο" στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο νότιο Τέξας, το οποίο θα ταξιδέψει σε Σελήνη και Άρη, ενώ θα κάνει την πρώτη πτήση γύρω από τη Γη σε λίγους μήνες.

Ανακαλύφθηκε μεγάλος εξωπλανήτης που δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Ανακαλύφθηκε μεγάλος εξωπλανήτης που δεν θα έπρεπε να υπάρχει

Πρόκειται για τον αέριο γίγαντα GJ 5312b, που έχει μάζα περίπου το ήμισυ του Δία, ενώ το άστρο του, έχει μόλις το ένα δέκατο της μάζας του Ήλιου μας. Ο πλανήτης αυτός χρειάζεται 204 μέρες για να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιφορά.

Η αποστολή DART

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται για το πρώτο τεστ του αμυντικού συστήματος της Γης

Η αποστολή DART της NASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 και θα δείξει αν έχουμε την τεχνολογία να εκτρέψουμε έναν αστεροειδή σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Η σκόνη αστεροειδούς που οδήγησε σε παγετώνες και πώς θα μπορούσαμε να "ψύξουμε" τη Γη

Η σκόνη αστεροειδούς που οδήγησε σε παγετώνες και πώς θα μπορούσαμε να "ψύξουμε" τη Γη

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας για την συντριβή ενός τεράστιου αστεροειδούς στο ηλιακό μας σύστημα, ενδεχομένως να βοηθήσει τους επιστήμονες να προκαλέσουν ψύξη της Γης σε περίπτωση μείζονος καταστροφής του κλίματος.

Μεγαλύτερο άστρο νετρονίων

Νέα ανακάλυψη: Το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίων έχει μέγεθος πόλης

Ανακαλύφθηκε το βαρύτερο και πυκνότερο άστρο νετρονίων (πάλσαρ) μέχρι σήμερα, που έχει "στριμώξει" υπερδιπλάσια μάζα από τον Ήλιο μέσα σε μια σφαίρα με μέγεθος όσο μια πόλη.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα από την κεντρική μαύρη τρύπα του γαλαξία μας: Καταβροχθίζει ό,τι βρίσκει δίπλα της

Ασυνήθιστη δραστηριότητα από την κεντρική μαύρη τρύπα του γαλαξία μας: Καταβροχθίζει ό,τι βρίσκει δίπλα της

Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι γιατί η μαύρη τρύπα, που αποκαλείται "Τοξότης", έχει ενεργοποιηθεί τόσο πολύ και έχει μεγαλώσει τα «γεύματα» μεσοαστρικών νεφών και σκόνης που περιφέρονται γύρω της

Άγγελος Τσιάρας: Θέλω απάντηση στο αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες

Άγγελος Τσιάρας: Θέλω απάντηση στο αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες

Ο Έλληνας αστροφυσικός μιλά στο News 24/7 για την ανακάλυψη νερού στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, στην οποία προχώρησε η ομάδα του. Ποια η εμπλοκή του στη διαστημική αποστολή "Ariel" που θα εκτοξευτεί το 2028 και ποια ταινία που διαδραματίζεται στο διάστημα θεωρεί πιο "ορθή" επιστημονικά.

3D απεικόνιση εξωπλανητών σε εικόνα της NASA

Τι δηλώνει ο Έλληνας αστρονόμος που βρήκε νερό σε "κατοικήσιμο" εξωπλανήτη

Είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που εντοπίστηκε νερό σε αέρια μορφή στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη με θερμοκρασία παρόμοια με της Γης. Τι δηλώνει ο Άγγελος Τσιάρας, Έλληνας αστρονόμος στη Βρετανία.

Σελήνη

Ένα παράξενο γυαλιστερό ζελέ βρέθηκε στη "σκοτεινή" πλευρά της Σελήνης

Το κινεζικό ρόβερ Yutu-2 βρήκε ένα παράξενο γυαλιστερό ζελέ στη «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού και η ινδική άκατος Vikram του σκάφους Chandrayaan-2 ετοιμάζεται να "πατήσει" στον Νότιο Πόλο της Σελήνης.

Δίας και δορυφόρος

Πέντε μικρά φεγγάρια του Δία απέκτησαν αρχαιοελληνικά ονόματα

Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος έχει 79 γνωστά φεγγάρια και 12 από αυτά είχαν ανακαλυφθεί το 2018. Τώρα πλέον τα πέντε από τα 12 απέκτησαν επίσημα ονόματα από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (ΔΑΕ).

Ο Τραμπ ετοιμάζει τον Πόλεμο των Άστρων

Ο Τραμπ ετοιμάζει τον Πόλεμο των Άστρων

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαθίδρυσε, τη στρατιωτική διοίκηση διαστήματος (USSPACECOM) η οποία θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας. Αναμένεται και "στρατιωτική δύναμη διαστήματος" των ΗΠΑ - Τι απαντά η Μόσχα. Ποιοι είναι οι σύμμαχοι.

Φιόντορ, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που ταξιδεύει στο διάστημα

Ρωσία: Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ έφτασε με επιτυχία στο Διαστημικό Σταθμό

Το ρομπότ Φιόντορ απολογήθηκε για την καθυστέρηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, γράφοντας: «Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση. Έπεσα σε κίνηση. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω το έργο»!