ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το διαστημόπλοιο CST-100 Starliner της Boeing

NASA: Έτοιμο για απογείωση το CST-100 Starliner - Θα μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη δοκιμαστική μη επανδρωμένη αποστολή Orbital Flight Test-2 (OTF-2) στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τη NASA και την Boeing. Εντυπωσιακές εικόνες.

Η μαύρη τρύπα Sagittarius A*

Υπερμεγέθης μαύρη τρύπα απεικονίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο του Γαλαξία μας

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες της τεράστιας μαύρης τρύπας με την ονομασία "Τοξότης Α*". Είναι τέσσερις εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο και 27.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Μετεωρίτης πέφτει στη Γη (φωτογραφία αρχείου)

Σπάνια ανακάλυψη στον μετεωρίτη Kakowa - Νέο σενάριο για το πώς ήρθε το νερό στη Γη

Έλληνας επιστήμονας μαζί με την ομάδα του ανακάλυψαν ένυδρα ορυκτά στον ιστορικό μετεωρίτη Kakowa, που έπεσε στη Γη πριν από 470 εκατομμύρια έτη. Θα μπορούσε να αποτελεί την πηγή έναρξης της ζωής στον πλανήτη μας.

Μικρονόβα σε λευκό νάνο

Μικρονόβα: Ανακαλύφθηκε αστρική έκρηξη που μπορεί να κάψει 3,5 δισ. Πυραμίδες της Γκίζας

Νέο είδος αστρικής έκρηξης ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο σύμπαν. Οι εκρήξεις μικρονόβα είναι υπερβολικά ισχυρά συμβάντα, αλλά μικρά από άποψη αστρονομικής κλίμακας.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

Διάστημα: "Περίπατος" για δύο Ρώσους κοσμοναύτες έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Οι μηχανικοί Όλεγκ Αρτέμιεφ και Ντένις Ματβέεφ της Roscosmos έκαναν τον πρώτο από τους δύο διαστημικούς περιπάτους τους έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για την ενεργοποίηση ρομποτικού βραχίονα. Δείτε βίντεο.

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη την Πέμπτη - Προειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη την Πέμπτη - Προειδοποιήσεις για πιθανά προβλήματα

Την Πέμπτη 14/4 θα χτυπήσει τη γη γεωμαγνητική καταιγίδα από έκρηξη μάζας του Ήλιου. Ενδέχεται να προκύψουν διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο και να υπάρχουν επιπτώσεις στις δορυφορικές λειτουργίες και το Internet.

Οι αστροναύτες Φρεντ Χέιζ, Τζιμ Λόβελ και Τζον Σουάιγκερτ, χαιρετούν το πλήρωμα του ελικοπτεροφόρου USS Iwo Jima, μετά την πετυχημένη επιστροφή τους στη Γη και τη διάσωσή τους στον Νότιο Ειρηνικό (17/4/1970).

Η μέρα που ακούσαμε το "Houston, we have a problem"

52 χρόνια μετά το ατύχημα στο Apollo 13, το Magazine θυμάται το δραματικό εξαήμερο των τριών αστροναυτών στο διάστημα. Η προετοιμασία, η εκτόξευση, η έκρηξη, η ακύρωση της αποστολής, η μάχη της NASA με τον χρόνο, οι ακραίες συνθήκες, η πετυχημένη προσθαλάσσωση και η διάσωση των Λόβελ, Σουάιγκερτ και Χέιζ.

Στιγμιότυπο από την εκτόξευση

SpaceX: Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η πρώτη πλήρως ιδιωτική αποστολή στον ISS αναχώρησε με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στην Φλόριντα. Δείτε την εκτόξευση.

H εικόνα που πρόσφερε η NASA από τον 'νεογέννητο' πλανήτη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε εικόνα για το πώς "γεννιέται" ένας πλανήτης

Το ηλιακό μας σύστημα υπάρχει εδώ και 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες ωστόσο, δεν είχαν real time εικόνα για το πώς δημιουργούνται οι πλανήτες. Απέκτησαν, χάριν ενός τεράστιου τηλεσκοπίου της Ευρώπης.

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ένας αμερικανός αστροναύτης και δύο ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός: Ένας αμερικανός αστροναύτης και δύο ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη

Παρά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, ένας αμερικανός αστροναύτης και δύο ρώσοι κοσμοναύτες επέστρεψαν στη Γη μέσα στην ίδια κάψουλα.

Στη σύγκρουση γαλαξιών, ο μεγαλύτερος είθισται να 'κλέβει' τα αστέρια από τον μικρότερο, για να μεγαλώσει περαιτέρω.

Στις συγκρούσεις γαλαξιών, ο μεγαλύτερος "κανιβαλίζει" τον μικρότερο

Εικόνα που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble έδειξε φανταστικό και πρωτότυπο σχηματισμό αστεριών, από σύγκρουση δυο γαλαξιών. Βοηθά τους επιστήμονες να καταλάβουν τις συγκρούσεις 'και το πώς κάποιοι γαλαξίες κανιβαλίζουν άλλους για να γίνουν τεράστιοι'.

Αστροναύτης

Η διαστημική αναιμία απειλεί τους αστροναύτες - Τα ερυθρά αιμοσφαίρια τους καταστρέφονται πολύ γρήγορα

Σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, τα ταξίδια στο διάστημα καταστρέφουν πολλά περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια από ό,τι στη Γη.