Σάρον Στόουν για Σουίνι: “Δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε τον γυναικείο αθλητισμό για την προσοχή των ανδρών”
Διαβάζεται σε 4'
Η Σάρον Στόουν σχολίασε τη διαφήμιση της Σίντνεϊ Σουίνι για τη Novig, υποστηρίζοντας πως η ηθοποιός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την καμπάνια που προκάλεσε αντιδράσεις.
- 24 Σεπτεμβρίου 2026 22:04
Η Σάρον Στόουν πήρε θέση για την αμφιλεγόμενη διαφήμιση της Σίντνεϊ Σουίνι για τη στοιχηματική πλατφόρμα αθλητικών προβλέψεων Novig, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, κυρίως από γυναίκες αθλήτριες.
Μιλώντας αποκλειστικά στο PEOPLE στο πλαίσιο της εκδήλωσης Variety’s 2026 Power of Women: Los Angeles, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Beverly Hills Hotel, η 68χρονη ηθοποιός δήλωσε πως η 29χρονη συμπρωταγωνίστριά της στο “Euphoria” θα πρέπει να “αναλάβει την ευθύνη” για την καμπάνια.
Υπενθυμίζεται πως στη διαφήμιση της Novig, η Σουίνι εμφανίζεται σε ιδιαίτερα αποκαλυπτικές σκηνές, ενώ παρουσιάζει την εφαρμογή ως μια πλατφόρμα που αφορά “μόνο τα αθλήματα”.
“Μόνο εσύ, οι προβλέψεις σου και τα αθλήματα”, λέει στην κάμερα σε ένα σημείο του βίντεο, ενώ κρατά το στήθος της.
“Πιστεύω ότι είναι δική της ευθύνη να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της. Δεν είναι δική μου δουλειά να την κρίνω. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να στηρίζω τις γυναίκες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να γίνουν πρωταθλήτριες στον γυναικείο αθλητισμό”, δήλωσε η ηθοποιός.
“Δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε τον γυναικείο αθλητισμό για να τραβήξουμε την προσοχή των ανδρών και να τους κάνουμε να στοιχηματίσουν”, πρόσθεσε η Στόουν, αναφερόμενη στη διαφήμιση, όπου η Σουίνι εμφανίζεται σε προκλητικές πόζες με αθλητικό εξοπλισμό, προωθώντας τη χρήση της εφαρμογής για προβλέψεις σε αγώνες του NBA, του NFL και άλλων διοργανώσεων.
Η Στόουν μίλησε επίσης για τη δική της εμπειρία στον αθλητισμό, αποκαλύπτοντας ότι όταν ήταν μαθήτρια λυκείου είχε απειλήσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν δεν της επέτρεπαν να δοκιμαστεί για την ανδρική ομάδα γκολφ του σχολείου της, καθώς δεν υπήρχαν αντίστοιχες γυναικείες ομάδες.
“Είχα κάτι να αποδείξω”, ανέφερε, προσθέτοντας πως τελικά κατάφερε να γίνει μέλος της ανδρικής ομάδας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Στόουν σχολιάζει δημόσια μια διαμάχη γύρω από τη Σίντνεϊ Σουίνι
Τον Οκτώβριο του 2025, στην ίδια εκδήλωση του Variety, είχε αναφερθεί στην καμπάνια της Σουίνι για την American Eagle, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του σλόγκαν “good jeans”, που αποτελούσε λογοπαίγνιο με τη λέξη “genes” (“γονίδια”).
“Είναι εντάξει να χρησιμοποιείς αυτό που σου έδωσε η μητέρα σου. Είναι πραγματικά εντάξει”, είχε δηλώσει τότε η Στόουν.
“Είναι δύσκολο να είσαι σέξι και νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε. Είναι εντάξει να αξιοποιείς κάθε στοιχείο της γοητείας σου και να τολμάς να διεκδικείς αυτό που θέλεις. Όλοι έχουμε κάτι ξεχωριστό, μια δική μας μορφή ομορφιάς, και πρέπει να τη χρησιμοποιούμε. Γιατί να μην επιτρέπεται σε κάποιον να είναι όμορφος; Αυτό που είσαι δεν είναι τυχαίο“, είχε προσθέσει.
Η καμπάνια της American Eagle είχε προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media. Ορισμένοι επέκριναν το λογοπαίγνιο «jeans/genes», υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να ερμηνευτεί ως αναφορά σε ιδέες περί γενετικής ανωτερότητας, ενώ άλλοι κατηγόρησαν τη διαφήμιση ότι απευθυνόταν στο ανδρικό βλέμμα και παρέπεμπε στην αμφιλεγόμενη καμπάνια τζιν της Μπρουκ Σιλντς το 1980.
Η American Eagle απάντησε ότι η καμπάνια “αφορούσε πάντα τα τζιν” και ότι “τα υπέροχα τζιν ταιριάζουν σε όλους”.
Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η διαμάχη, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 25%, σύμφωνα με το CNN.
Οι αθλήτριες αντιδρούν
Η νέα διαφήμιση της Novig έχει επίσης προκαλέσει αντιδράσεις από αθλήτριες. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια του στίβου Έιμι Χαντ δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC Sport μετά το Ultimate Championship στις 13 Σεπτεμβρίου: “Σίντνεϊ Σουίνι, αυτό είναι το πώς μοιάζουν οι γυναίκες στον αθλητισμό”.
Η Αμερικανίδα γυμνάστρια Γκρέισι Κρέιμερ επέκρινε τη διαφήμιση μέσω TikTok, γράφοντας: “Δεν ξέρω τι έκανε η Σίντνεϊ Σουίνι, αλλά έτσι μοιάζει μια γυναίκα στον αθλητισμό”, συνοδεύοντας το μήνυμα με βίντεο από τις δικές της αθλητικές εμφανίσεις.
Η 28χρονη αθλήτρια χαρακτήρισε τη διαφήμιση “εξοργιστική” σε ανάρτησή της στο Instagram, υποστηρίζοντας ότι προωθεί τον γυναικείο αθλητισμό «μέσα από το ανδρικό βλέμμα».
“Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να βγάζουμε τα ρούχα μας για να πείσουμε τους άνδρες ότι οι γυναίκες ανήκουν στον αθλητισμό”, έγραψε.