Βάσια Τριφύλλη: “Να μην μιλάει και πολύ η Εκκλησία, έχει πολλούς ομοφυλόφιλους στους κόλπους της”

Διαβάζεται σε 2'
Βάσια Τριφύλλη
Βάσια Τριφύλλη GLOMEX

Η αιχμηρή τοποθέτηση της Βάσιας Τριφύλλη για τις απόψεις της εκκλησίας για τους ομόφυλους, στον απόηχο του ψηφισμένου -πλέον- νομοσχεδίου.

Στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Βάσια Τριφύλλη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Γεια Σου”.

Για την ιστορία, η Βάσια Τριφύλλη υιοθέτησε σε μικρή ηλικία τη Βερόνικα, η οποία όπως είπε, γεννήθηκε από μια γυναίκα στη Ρουμανία.

Για το αν είναι σύμφωνη με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κι αν θεωρεί πως μπορεί να αλλάξει τον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας, η Βάσια Τριφύλλη δήλωσε τα εξής: “Δεν είναι δυνατόν να τον αλλάξει, γιατί η ελληνική οικογένεια είναι η παλαιότερη των ευρωπαίων πολιτών.

Τι άλλο μπορούσαν να πουν όταν υιοθέτησα τη Βερόνικα; Ότι είμαι ομοφυλόφιλη; Ότι είμαι λεσβία; Ένα παιδί υιοθέτησα. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρήκα το παιδί μου, που δεν το έκανα εγώ και το έκανε μια καλή γυναίκα στη Ρουμανία, που δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά.

Άκουσα όλα τα ‘δεν μπορώ γιατί το παιδί δεν είναι μεγάλο, δεν μπορώ γιατί το παιδί δεν είναι μικρό’, όλα τα δεν μπορώ τα έχω ακούσει εγώ. Δεν έγινε η υιοθεσία, την πήρα έτσι. Δεν θα με επηρέαζε η υιοθεσία, αν την αγαπάω ή όχι. Το να αγαπάς το παιδί σου δεν είναι το σημαντικό;“.

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης, κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του Μητροπολίτη Σεραφείμ να απαγορεύσει στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο να προσέρχονται στις εκκλησίες, τόνισε όλο νόημα: “Θεέ μου συγχώρησέ με για τον ιερέα σου. Δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος σώφρων και ιερέας να κάνει τέτοια ηλίθια απαγόρευση. Εν ονόματι ποιου, του Θεού;

Η εκκλησία θα έπρεπε να μην μιλάει και πολύ, γιατί έχει πολλούς ομοφυλόφιλους στους κόλπους της. Γνωρίζω ιερείς που είναι και παντρεμένοι και με παιδιά και ομοφυλόφιλοι. Τι είμαστε εμείς οι χριστιανοί που δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι; Καθυστερημένοι;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα