Χατζηπαναγιώτης: “Ξέρω ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά από τη δεκαετία του ’80”

Διαβάζεται σε 4'
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης Glomex/ΕΡΤ

Η τοποθέτηση του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, η επιτυχία της σειράς “Εγκλήματα” και η Δανάη Μπάρκα.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/01) ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της σειράς “Εγκλήματα” στην οποία πρωταγωνιστούσε την περίοδο 1998-2000, αλλά και για τη Δανάη Μπάρκα, που είναι σαν κόρη του.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης για τον γάμο ομοφύλων

“Έφτιαξα μια οικογένεια με έναν δικό μου τρόπο” είπε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, αναφορικά με την Βίκυ Σταυροπούλου και την Δανάη Μπάρκα, με τις οποίες συγκατοικούν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικαιρότητα, δηλώνοντας:

“Το ζητούμενο αυτό είναι ένα ψευδές ζητούμενο. Εγώ ξέρω ομόφυλα ζευγάρια που ζουν μαζί και έχουν παιδιά από τη δεκαετία του ’80. Δεν μπορούμε αυτό το πράγμα να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Ξέρω, επίσης, άλλους ανθρώπους ομοφυλόφιλους που δεν ήθελαν οικογένειες κλπ. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει τον τρόπο που θέλει να ζήσει”. 

Ο ίδιος ανέφερε πως η στάση της Εκκλησίας στο ζήτημα της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλά ζευγάρια τον προβληματίζει, δηλώνοντας: “Με προβληματίζει γιατί βλέπεις ότι βγαίνουν στην επιφάνεια πράγματα τα οποία δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγουν. Ξαφνικά βλέπεις κάτι απόψεις… Βλέπω ακόμα και τους ιεράρχες να εκφράζουν ακραίες απόψεις, που τους είχα σε άλλη θέση μέσα στο μυαλό μου. Τους είχα ότι είναι προοδευτικοί και μορφωμένοι άνθρωποι…”.

“Η πίστη ενός ανθρώπου σε αυτό που λέμε Θεός, είναι πολύ προσωπική και δεν έχει ανάγκη από ιεράρχες με ακραίες απόψεις” κατέληξε, αναφέροντας πως ο ίδιος είναι θρήσκος.

Τι είπε για την επιτυχία της σειράς “Εγκλήματα”

Όσον αφορά στα “Εγκλήματα”, είπε για τα πρώτα χρόνια μετά την επιτυχία τους: “Παλεύω χρόνια να κατακτήσω το να μπορώ να διαλέξω τι θα παίξω. Ήταν μια προσωπική μου επιδίωξη αυτό. Ίσως από τον φόβο της μεγάλης επιτυχίας των “Εγκλημάτων”. Δεν ήθελα να με στιγματίσει. Εγώ ήθελα να ανοίγω τους ορίζοντές μου, στο θέατρο έπαιζα άλλους ρόλους, άλλους χαρακτήρες”. 

Ξέφυγα λίγο με την επιτυχία, υπάρχει άνθρωπος που να μην ξεφύγει; “Σηκώνεσαι”, ότι “εγώ και όχι άλλος”. Ποτέ δεν το είχα έτσι, όπως το λέω τώρα, αλλά πιάνω τον εαυτό μου – αναλογιζόμενος παλιές στιγμές – να λέω “άκου τι μ@λ@κί@ έκανα, πώς φέρθηκα εκεί, τι είπα σε αυτόν τον άνθρωπο”.  Όλοι λίγο – πολύ ψηλώσαμε τότε, ο καθένας με τον τρόπο του και με το χούι του” ανέφερε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

“Στα “Εγκλήματα” υπήρξαν και εντάσεις, υπήρξαν και τσακωμοί. Αλλά αυτά είναι παραλειπόμενα μιας πολύ στενής σχέσης πάντα. Αυτό συμβαίνει και στα σπίτια και στους γάμους. Αυτά έχουν να κάνουν και με τον χαρακτήρα και με την επιτυχία” είπε.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης για τη Δανάη Μπάρκα

Μιλώντας για τη Δανάη Μπάρκα, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είπε για την απόφασή της να κάνει τηλεόραση:Τρόμαξα όταν η Δανάη μας είπε ότι θα ασχοληθεί με την τηλεόραση και τώρα ακόμα σκέφτομαι ότι αυτό που κάνει είναι τρομερό είναι μεγάλη γενναιότητα. Της είπα “κάνε ό,τι νομίζεις, σου έχω εμπιστοσύνη, μπες άμα γουστάρεις, βούτα και κολύμπα”. Είναι μία αρένα πολύ δύσκολη αυτή πώς διαχειριστείς ιδιαίτερα σε ένα πρωινό πράγματα, καταστάσεις, θέματα”.

“Δεν είσαι μόνος σου, έχεις ένα κανάλι πίσω, ανθρώπους που λένε τι πρέπει να ειπωθεί. Πρέπει να έχεις τσαγανό για να βάζεις φρένο στα πράγματα που δεν θέλεις και που εσύ επιλέγεις να παιχτούν κόντρα στους νόμους της τηλεθέασης. Έζησα να πληγώνεται τα επόμενα χρόνια αλλά τη θαύμασα κιόλας γιατί είδα ότι το αντιμετώπισε με πολλή γενναιότητα” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα