Daddy Cool! Μια σειρά που υποδεχόμαστε με χαρά στην ελληνική τηλεόραση

default image

Πρεμιέρα με νέα κωμική σειρά στην ελληνική τηλεόραση και η γεύση από το πρώτο επεισόδιο είναι σαν μια καλοφτιαγμένη συνταγή για γλυκό: Ζυγισμένη, μετρημένη και πολλά υποσχόμενη! (Pics)

Έφτασε ο καιρός (ή μάλλον ζούμε εδώ και καιρό) στην εποχή που η πρεμιέρα μιας σειράς στην ελληνική τηλεόραση αποτελεί είδηση. Το Daddy Cool είναι η νέα πρόταση του ANT1 και αν δεν απατόμαστε και η μοναδική καινούρια ελληνική κωμική σειρά μεταξύ για το 2016. Παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς με πρωταγωνιστή το Θανάση Τσαλταμπάση και αν ένα πράγμα πρέπει να σχολιάσουμε άμεσα, είναι πως σίγουρα θέλουμε να δούμε περισσότερο…

Το στόρι της σειράς

Ο Μάξιμος ( Θανάσης Τσαλταμπάσης) είναι πατέρας του 16χρονου Κωστή, που έχει κάνει με τη Νίνα ( Ιωάννα Πηλιχού), την τέως του και της νεογέννητης κόρης που έκανε με την τωρινή του γυναίκα, Αγγέλα ( Νεφέλη Παπαδερού).
Η Αγγέλα μια μέρα μετά την γέννηση της κόρης τους, παρατά τον Μάξιμο και το μωρό κι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο Μάξιμος, μόνος πια, καλείται να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πατρότητας, ν’ αντιμετωπίσει το προσωπικό δράμα της εγκατάλειψης καθώς και την απαξίωση από το περιβάλλον του. Προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με τον 16χρονο γιο του, Κωστή ( Χάρης Μάρκου), τη νεογέννητη κόρη του, τη σκληρή και κυνική πρώην γυναίκα του, τον «εκμεταλλευτή» πατέρα του, Ντίνο ( Βασίλης Χαλακατεβάκης), τη θεότρελη από αγάπη γι’ αυτόν σερβιτόρα του Στέλλα ( Βασιλική Τρουφάκου) και τον αδελφό του Μήτσο ( Λευτέρης Ελευθερίου), επιχειρεί παράλληλα να λύσει το μυστήριο της εγκατάλειψης. Δυστυχώς για αυτόν, τα πράγματα δεν είναι απλά μιας που δεν υπάρχει κανένας γνωστός της Αγγέλας για να την ψάξει. Η σχέση κι ο γάμος τους δεν μετρούν περισσότερο από έναν χρόνο ζωής. Η Αγγέλα, στους 3 μήνες γνωριμίας, έμεινε έγκυος, κι από κοινού αποφάσισαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο.

 

Τι γεύση μας άφησε το πρώτο επεισόδιο

Ωραία εικόνα, στρωτό και ήρεμο “ξεδίπλωμα” της πλοκής και ένα σενάριο που μπορεί να μην διεκδικεί όσκαρ πρωτοτυπίας (γυναίκα αφήνει τον καλό της και εκείνος αναζητά να επιβιώσει μεγαλώνοντας το παιδί), μοιάζει όμως να έχει potential που θα έλεγαν και φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Η σειρά έχει όλα όσα χρειάζεται για να προχωρήσει και να αποκτήσει κοινό που θα την παρακολουθεί ανελλιπώς. Έχει την ατάκα, το καλό καστ, αλλά και την πλοκή που δένει το ένα επεισόδιο με το άλλο…

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ

Ο Μάξιμος, κατά κόσμον Θανάσης Τσαλταμπάσης, διαθέτει πλέον και την εμπειρία, αλλά και το απαραίτητο “γκελ” για να τραβήξει ως πρωταγωνιστής. Ο Τσαλταμπάσης μεγάλωσε… και δεν μπορείς να πεις πως δεν του πάει. Ο κωμικός έπαιξε για χρόνια τον “αστείο” παραγιό και ως φυσική συνέχεια μιας καριέρας που εξελίσσεται, αλλά και του χρόνου που περνά, αναλαμβάνει ένα ρόλο που από τα πρώτα δείγματα μοιάζει να τον περνάει στο επόμενο… level!!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ… ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ

Ο αγαπημένος αδερφός του, Μήτσος, ήτοι Λευτέρης Ελευθερίου έχει γενικά κάτι που σε προϊδεάζει θετικά από το πρώτο λεπτό. Κι αυτή τη φορά, τον βλέπουμε σε ένα ρόλο… κανονικό, με λίγο από τη γνωστή καρικατούρα που τον έχει κάνει αγαπητό, αλλά χωρίς ποτέ να ξεφεύγει από αυτό που λέμε “χαρακτήρα σειράς” και φυσικότητα. Με λίγα λόγια, εκτιμήσαμε ιδιαίτερα που δεν μας έδωσε την εντύπωση πως παίζει σε ένα ακόμη stand up comedy! Επιπλέον, Ελευθερίου και Τσαλταμπαης “δένουν” πολύ αρμονικά ως αδέρφια.

ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ FOREVER

Τα δύο αδέρφια διευθύνουν ένα καφέ κάπου στο Θησείο και έχουν για πατέρα έναν… ρέμπελο, μικρολωποδύτη, το Ντίνο, που μόνο του μέλημα είναι πως θα ξαφρίσει χρήματα από οποιονδήποτε και με τον οποιονδήποτε τρόπο. Στο ρόλο του άσωτου πατέρα, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και εδώ ένα μόνο μπορεί να πει κανείς: Χαλακατεβάκης forever!!!


Ο ηθοποιός αυτός, όσα χρόνια κι αν περάσουν θα είναι πάντα ο “Χαλακατεβάκης”, αλλά παράλληλα και ένας καλλιτέχνης αθόρυβος, ιδιαίτερα αγαπητός και πάντα η “ευχάριστη νότα” σε ένα καστ.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ

Η Μυρτώ από το Παρτάλι, έγινε Στέλλα και υποδύεται με άλλον αέρα την αιώνια ερωτευμένη εργαζόμενη με τον εργοδότη της Μάξιμο. Η Βασιλική Τρουφάκου εξαργυρώνει την επιτυχία της κωμικής σειράς του MEGA, αφού όπως όλα δείχνουν δεν θα πληρωθεί σε χρήμα γι’ αυτή και επιστρέφει σε έναν ρόλο που αναδεικνύει το ταλέντο της πολύ καλύτερα από την παρουσία της στο μυστηριώδες χωριό.

ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΕΡΑ

Το κινηματογραφικό μάτι του σκηνοθέτη Νίκου Ζαπατίνα, τέλος, είναι έκδηλο σε κάθε πλάνο και αυτό για τα ελληνικά δεδομένα μάλλον κάνει το αποτέλεσμα πιο ξεκούραστο, πιο φυσικό, πιο “κινηματογραφικά” ρεαλιστικό. Βέβαια ο σκηνοθέτης δεν πιάνει πρώτη φορά κάμερα σε τηλεοπτική σειρά… Έχει υπογράψει και το σίριαλ “Λάκης ο γλυκούλης” στο MEGA, ορισμένα επεισόδια από τη σειρά του Alpha “Το Σόι σου” και ακόμη πιο παλιά, το “Αν Μ’ Αγαπάς” στην ίδια τηλεοπτική στέγη.

ΤΟ… ΦΑΛΤΣΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Η μόνη παραφωνία σε αυτή την πρεμιέρα κατά τη γνώμη μου, είναι το καστ και η σεναριακή επιλογή του γάμου Τσαλταμπάση – Πηλιχού. Ο τηλεοπτικός Μάξιμος υπήρξε λοιπόν παντρεμένος με τη Νίνα, την οποία υποδύεται η Ιωάννα Πηλιχού και μαζί έχουν ένα γιο. Μόνο που μοιάζει αρκετά αφύσικο δύο “30 και κάτι” άνθρωποι να έχουν αποκτήσει έναν 16χρονο γιο στην εφηβεία.


Μαθηματικώς θα έλεγε κανείς πως “βγαίνει”, αλλά στην εικόνα μοιάζει λίγο, έως πολύ οξύμωρο. Πολλώ δε μάλλον, όταν οι δύο ηθοποιοί, μοιάζει σαν χτες που έπαιζαν οι ίδιοι τους μαθητές σε παλιότερες σειρές.

Τι τηλεθέαση σημείωσε το πρώτο επεισόδιο;

Η πρεμιέρα της σειράς του ΑΝΤ1, η οποία “έπεσε” σε αρκετά δύσκολη ημέρα κατέγραψε ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης. Απέναντι στο “Πάμε Πακέτο” του Alpha, που εδώ και χρόνια να “παίρνει όλο το χαρτί”,  σημείωσε τηλεθέαση 19,6%, ενώ στο κοινό 15-44 κατέγραψε 23%. Μάλιστα, στο λεγόμενο νεανικό κοινό η κωμική σειρά βρέθηκε στην πρώτη θέση στη ζώνη 22.00 με 23.00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα