Ένταση στο briefing της κυβέρνησης για το λιμενικό Ρεθύμνου

The first press briefing by government spokesman Gabriel Sakellaridis, Athens. May 4, 2015 /              ,.  4 , 2015
The first press briefing by government spokesman Gabriel Sakellaridis, Athens. May 4, 2015 / ,. 4 , 2015 SOOC

Σε ρόλο πυροσβέστη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν άναψαν τα αίματα μεταξύ δύο δημοσιογράφων σχετικά με μια ερώτηση για την Κρήτη. Τι ακριβώς συνέβη (vid)

Ένταση στο καθιερωμένο briefing της Δευτέρας του κυβερνητικού εκπροσώπου, με πρωταγωνίστριες δύο δημοσιογράφους. Και ενώ θα περίμενε κανείς πως η συζήτηση θα οξυνθεί γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης ή των συντάξεων και του ΦΠΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε να αντιμετωπίσει την αντιπαράθεση δύο δημοσιογράφων σε ένα θέμα που δεν αφορούσε σε τίποτα την κυβέρνηση.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από ερώτηση συναδέλφου που αναφερόταν σε απόφαση του Δήμου Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία το λιμενικό ταμείο θα μπορούσε να πληρωθεί και με άλλο νόμισμα πλην του ευρώ. "Τι θα γίνει με τους δήμους που προχωρούν με αποφάσεις και σε άλλο νόμισμα επίσημα και έτσι υπονομεύουν την προσπάθεια της κυβέρνησης;" ανέφερε η δημοσιογράφος. Τότε κάποια συνάδελφος από τους παρισταμένους ανέφερε περιπαικτικά πως "ίσως να πρόκειται για ντόπιο νόμισμα της Κρήτης", κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της συναδέλφου της. "Αυτό το αστείο με το κρητικό νόμισμα να πάψει και με το θέμα της Κρήτης, δεν θέλουμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Είναι αισχρό" σημείωσε σε έντονο ύψος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε αμέσως το λόγο και φρόντισε να ηρεμήσουν τα πνεύματα απαντώντας καίρια και άμεσα στην αρχική ερώτηση. "Αυτό είναι ευθύνη των Δήμων και τη συνολική ευθύνη για τέτοιου τύπου κείμενα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι" ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης που κατάφερε να μειώσει την ένταση.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο 15' λεπτό του briefing:

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σακελλαρίδης: H κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο

SHARE:

24Media Network