Eurovision 2023: Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο διαγωνισμός – Η συμφωνία με την Ουκρανία

Eurovision 2023: Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο διαγωνισμός – Η συμφωνία με την Ουκρανία
Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra που νίκησε στη Eurovision 2022 2022 Luca Bruno/AP Photo

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει τη διοργάνωση της Eurovision για το 2023. Η συμφωνία με την Ουκρανία και η αναζήτηση συνδιοργανώτριας χώρας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision το 2023, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση και το BBC.

Ανακοινώνοντας την είδηση ο Tim Davie, γενικός διευθυντής του BBC, τόνισε “Μας θλίβει πολύ που οι συνάδελφοι και οι φίλοι μας στην Ουκρανία δεν μπορούν να αναλάβουν την διοργάνωση για το 2023. Το γεγονός πως μας ζητήθηκε να φιλοξενήσουμε εμείς τον μεγαλύτερο και πιο σύνθετο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο αποτελεί μέγιστο προνόμιο. Το BBC δεσμεύεται πως η σκηνή της Eurovision θα αντανακλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ουκρανική κουλτούρα αλλά και την ποικιλομορφία της βρετανικής μουσικής“.

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα πως το BBC θα ξεκινήσει άμεσα την αναζήτηση μιας συνδιοργανώτριας χώρας, προκειμένου να παραδώσει “μία από τις συναρπαστικότερες εκδηλώσεις του 2023”.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας υπογράμμισε πως “Ο διαγωνισμός της Eurovision ενώνει τους ανθρώπους μέσα από τη δύναμη της μουσικής και της δημιουργικότητας”.

“Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης και των ουκρανικών Αρχών είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που το BBC συμφώνησε να διοργανώσει τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά. Από την άλλη λυπάμαι πραγματικά, καθώς η Ρωσία δεν σταματά τις πράξεις αιματοχυσίας με αποτέλεσμα η Eurovision να μην μπορεί να γίνει στην Ουκρανία, όπως θα έπρεπε”.

Eurovision: Συμμαχίες, ίντριγκες και πόλεμος

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα