Focus: Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες

default image

Οι κατηγορούμενοι από το περιοδικό Focus για το προσβλητικό εξώφυλλο με την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου έδωσαν τη δική τους οπτική γωνία στο δικαστήριο. Τόνισαν πως σέβονται την Ελλάδα ενώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες περί συκοφαντικής δυσφήμισης και προσβολής συμβόλου

Ο εκδότης και οι πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού Focus, οι οποίοι δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, τόνισαν πως τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα και δεν είχαν καμία πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες.

Ειδικότερα, με δήλωσή τους, η οποία αναγνώσθηκε στο δικαστήριο από την πληρεξούσια δικηγόρο τους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και προσβολή συμβόλου.

Όπως σημειώνουν “ΤΑ ΝΕΑ”, οι κατηγορούμενοι αναφέρουν πως σέβονται την Ελλάδα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από το ασκούν κριτική στο πλαίσιο της άσκησης των δημοσιογραφικών τους καθηκόντων για το σημείο κατάπτωσης όπου έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικοί της.

Χαρακτηρίζουν δε το εν λόγω δημοσίευμα πως ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας που έγινε στην Ελλάδα, ενώ θεωρούν ότι η χώρα μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο.

Παράλληλα ο εκδότης δήλωσε πως το εξώφυλλο είχε σατυρικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται πως πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε από την πλευρά των μηνυτών, οι οποίοι παρίστανται και ως πολιτική αγωγή, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είπε ότι προσεβλήθη από το επίμαχο εξώφυλλο καθώς συλλήβδην χαρακτήριζε όλους τους Έλληνες απατεώνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα