Fortnite: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν παίζει το παιδί σας

Fortnite: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε αν παίζει το παιδί σας
Ξεκίνησε η 4η σεζόν του Fortnite Facebook

Χρήσιμα tips για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια και να έχουν οι γονείς το κεφάλι τους ήσυχο

Με τη νέα σεζόν του επικού free παιχνιδιού Fortnite: Battle Royale να έχει μόλις ξεκινήσει, προκαλώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους λάτρεις του, αφού είναι ακόμη πιο περιπετειώδης απ’ τις προηγούμενες, οι γονείς θα ήταν καλό να έχουν κάποια πράγματα κατά νου.

Αν και το παιχνίδι απαγορεύεται για παιδιά κάτω των 13 ετών, κάποιοι κίνδυνοι πάντα υπάρχουν ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά, ενώ κάποιοι γονείς ίσως δεν είναι όσο ενημερωμένοι χρειάζεται.

Fortnite Facebook

 

Ένα απ’ τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η τελευταία σεζόν του Fortnite είναι το chat που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνομιλούν live την ώρα που παίζουν. Κι αν αυτό είναι μια χαρά για τους ενήλικες, τα παιδιά πάντα είναι πιο ευάλωτα και εκτεθειμένα σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον.

Γι’ αυτό, όπως και γενικότερα οι γονείς πρέπει να έχουν επίβλεψη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των παιδιών τους, έτσι και στην περίπτωση του Fortnite, απ’ τη στιγμή που έχει κατακλυστεί από χρήστες.

Ένα από τα logo του Fortnite Facebook

Σχετικές οδηγίες εξέδωσε μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο η Οργάνωση για την Πρόληψη Βίας κατά των Παιδιών NSPCC, παροτρύνοντας τους γονείς να συζητούν συχνά με τα παιδιά τους σχετικά με το τι κάνουν όταν είναι online και πώς να παραμείνουν ασφαλή.
 

Ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν προβλέπεται η απενεργοποίηση της εφαρμογής chat, οι γονείς πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί. Μιλήστε λοιπόν στα παιδιά και κάντε τα να νιώσουν άνετα να έρθουν να σας πουν οτιδήποτε περίεργο ή τα αναστατώσει.

Σε αυτό θα βοηθούσε πολύ το να περιηγηθείτε μαζί με τα παιδιά στις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Έχει σημασία να κατανοείτε γιατί τους αρέσουν συγκεκριμένα apps, παιχνίδια ή ιστοσελίδες και να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πώς να παραμείνουν ασφαλή.

Μπορείτε άλλωστε να θέσετε τα όρια μέσα στην οικογένεια, ως προς το κάθε πότε και πόσο χρόνο μπορούν να αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο και σε παιχνίδια.

Τέλος, δώστε βάση στις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου που υπάρχουν στα online παιχνίδια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα